Φθιώτιδα: Δεν πρόλαβαν να μαζέψουν τις φούντες από τα χασισόδεντρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019 12:21 Φθιώτιδα: Δεν πρόλαβαν να μαζέψουν τις φούντες από τα χασισόδεντρα

Εικόνες από την «ορφανή» τεράστια χασισοφυτεία με τα 1.600 χασισόδεντρα στη Φθιώτιδα.

Η αστυνομία μπορεί να μην έπιασε τους χασισοκαλλιεργητές στον Παρνασσό, γιατί προφανώς κατάλαβαν ότι παρακολουθούσαν τη φυτεία, όμως τους έκανε μεγάλη ζημιά αφού δεν πρόλαβαν να μαζέψουν τη "σοδειά" (φούντες) από τα χασισόδεντρα.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Αμφίκλειας.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες εντοπίστηκαν 1.600 δενδρύλλια, ύψους 2-3 μέτρα, που ήταν "καμουφλαρισμένα" σε δασική έκταση στους πρόποδες του Παρνασσού πάνω από την Τιθορέα (Βελίτσα).

 Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες δεξαμενές νερού, μεγάλης χωρητικότητας, διάφορα σκαπτικά εργαλεία και λάστιχα για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων, καθώς και τρία (3) αυτοσχέδια καταλύματα για την ανάπαυση των καλλιεργητών.

Το ρεπορτάζ λέει ότι αν και οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν αρκετό καιρό τη φυτεία, ακόμη και με εναέρια μέσα, τελικά δεν εντοπίστηκαν οι χασισοκαλλιεργητές, με αποτέλεσμα να κάνουμε λόγο για μια ακόμη «ορφανή» μεγάλη χασισοφυτεία.

Η χασισοφυτεία εκτεινόταν σε επτά (7) επίπεδα, έχοντας και δύο (2) χώρους κατόπτευσης (παρατηρητήρια). 

Πρόκειται για ένα ακόμη χτύπημα στην οργανωμένη καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή μετά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στις αρχές του Αυγούστου.

Όπως είχε αναφέρει ο νέος ΓΕΠΑΔ Στερεάς υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, η  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, έχει καταρτίσει και υλοποιεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο κατά των ναρκωτικών, που αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτού προβλήματος, το οποίο αποτελεί «μάστιγα», κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση