Το κράνος σώζει ζωές - Δείτε φοβερές εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 09:00 Το κράνος σώζει ζωές - Δείτε φοβερές εικόνες

Η μηχανή «καρφώθηκε» στο αυτοκίνητο - Ο 26χρονος γιατρός σώθηκε χάρη στο κράνος και τον εξοπλισμό του.

Το τροχαίο έγινε λίγο πριν τις 7:00' το απόγευμα της Δευτέρας στην εθνική οδό και συγκεκριμενα, στην έξοδο για Σχηματάρι στο 65,5 χλμ Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μηχανή και το κόκκινο αυτοκίνητο κινούταν στο ίδιο ρεύμα και βγήκαν στην έξοδο του Σχηματαρίου προς Χαλκίδα. 

Ξαφνικά ο οδηγός του αυτοκινήτου, για άγνωστο λόγο το μετάνοιωσε και χωρίς να προσέξει τη μηχανή έκανε ελιγμό αριστερά για να επανέλθει στο ρεύμα της εθνικής οδού.

Η αιφνιδιαστική ενέργεια του οδηγού δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στον αναβάτη της μηχανής. Ο 26χρονος δικυκλιστής αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και η μηχανή καρφώθηκε κυριολεκτικά στο φτερό του αυτοκινήτου, ενώ ο οδηγός "πέταξε"  και προσγειώθηκε πολλά μέτρα μακριά μέσα στο οδόστρωμα.

Όπως μπορείτε να δείτε στην επόμενη φωτογραφία το κράνος του έχει γερό χτύπημα. Αυτό και η στολή που φορούσε του έσωσαν τη ζωή, αφού ο 26χρονος τραυματίστηκε, αλλά δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή του.

Μάλιστα ο νεαρός δικυκλιστής, που είναι γιατρός από τη Χαλκίδα, είχε τις αισθήσεις του και με ψυχραιμία έδινε οδηγίες στους διερχόμενους οδηγούς που αρχικά έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Το ίδιο έκανε και αργότερα στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που τον παρέλαβε.

Δεν γνωρίζουμε αν το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε αμέσως για το τροχαίο, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό ότι στο σημείο του ατυχήματος έφτασε με καθυστέρηση μιας ώρας και δέκα λεπτών τουλάχιστον, ενώ όλο αυτό το διάστημα ο 26χρονος τραυματίας ήταν ξαπλωμένος μέσα στο δρόμο.

Για τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου διενεργεί προανάκριση το αρμόδιο Τμήμα της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από το τροχαίο.....

Προσαρμοσμένη αναζήτηση