Νοσοκομείο Λαμίας: 67χρονος έδωσε ζωή με το θάνατό του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 08:06 Νοσοκομείο Λαμίας: 67χρονος έδωσε ζωή με το θάνατό του

Μεγάλη κινητοποίηση και πάλι από το ΓΝ Λαμίας για τη δωρεά οργάνων από ασθενή που κατέστη εγκεφαλικά νεκρός.

Για μία ακόμη φορά το Νοσοκομείο Λαμίας μετατράπηκε σε «γέφυρα ζωής» για συνανθρώπους μας, μετά τη δωρεά οργάνων 67χρονου από περιοχή της Λοκρίδας, που κατέληξε, ύστερα από σοβαρό ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η οικογένειά του βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για τη γενναία και ύψιστης σημασίας απόφαση, να προσφέρει όσα βασικά όργανα ήταν δυνατόν για να δώσουν μια «δεύτερη ευκαιρία» σε συνανθρώπους τους.

Αυτά τα «δώρα ζωής», μετά τις ενέργειες της Ομάδας Συντονισμού της ΜΕΘ Λαμίας των αναισθησιολόγων - εντατικολόγων Μαρίας Ψωμά και Σάσας Τσιρογιάννη, της Νοσηλεύτριας Ευαγγελίας Χαλτούπη, σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), θα δοθούν σε συμβατούς δότες.

Η «γέφυρα ζωής» στήθηκε στις 2:00' τα ξημερώματα της Τρίτης (22/10) μαζί με τη μεταμοσχευτική ομάδα του Λαϊκού Νοσοκομείου που έλαβε το ήπαρ και τους δύο νεφρούς. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης σε όλη την ομάδα των χειρουργείων. Τους γιατρούς χειρουργούς Μαντά, Βαρδακώστα και Γαρμπή, την αναισθησιολόγο Λεμονιά Παλιαλέξη και τις νοσηλεύτριες Χαρά Κορδογιάννη, Ελένη Τζουμέκη και Ευγενία Μαλτεζάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λήπτες είναι από Ελλάδα. Η συντονίστρια κα Ψωμά κατέθεσε την αισιοδοξία της και εξέφρασε την ευχή της για την επιτυχή κατάληξη και των τριών μεταμοσχεύσεων.

Η ΜΕΘ Λαμίας με επικεφαλής Συντονιστή Διευθυντή τον Δημήτρη Σφύρα, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες κλινικές του ΓΝ Λαμίας, κατατάσσεται ως 1η ΜΕΘ περιφερειακά σε μεταμοσχεύσεις προκαλώντας τις ευχαριστίες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και κυρίως την ευγνωμοσύνη των ευεργετηθέντων πασχόντων.

Για τη σημαντική αυτή ενέργεια ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας, Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης αναφέρει τα εξής: «Ως Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας είμαστε υπερήφανοι που συμμετείχαμε για μια ακόμη φορά σε αυτή την μοναδική προσφορά ζωής και ανθρωπιάς.

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, του Χειρουργείου, του Μικροβιολογικού, του Ακτινολογικού τμήματος αλλά και το ΕΚΑΒ που συμμετείχε και βοήθησε  σε αυτή την δύσκολη διαδικασία, η οποία διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τις 22-10-2019.

Πάνω από όλα, όμως, αξίζουν συγχαρητήρια στη οικογένεια του εκλιπόντος δωρητή, που παρά την φόρτιση και θλίψη έδωσαν την συναίνεσή τους για να πραγματοποιηθεί η δωρεά και μετέτρεψαν έτσι την απώλεια τους σε δώρο ζωής. Ας αποτελέσουν παράδειγμα και πρότυπο για όλους».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση