Στον Εισαγγελέα Λαμίας έξι άτομα για το δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 20:59 Στον Εισαγγελέα Λαμίας έξι άτομα για το δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ

«Δυστυχώς συνεχίζουμε να μετράμε θύματα…», ενώ οι εργαζόμενοι προειδοποιούν: «Μην τολμήσετε να αξιοποιήσετε το θάνατο του συναδέλφου μας για να σταματήσετε τη λειτουργία της».

Έξι άτομα έχουν συλληφθεί από την αστυνομία για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στις 8:30’ το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου στη ΛΑΡΚΟ.

Πρόκειται για πέντε εργαζόμενους στη νικελοβιομηχανία και τον τεχνικό ασφαλείας της επιχείρησης οι οποίοι και μεταφέρθηκαν από το ΑΤ Λοκρών στα Δικαστήρια Λαμίας προκειμένου να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Από νωρίς το απόγευμα μέχρι και αυτή την ώρα, οι έξι συλληφθέντες καταθέτουν στην Ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση για τον αδόκητο χαμό του 55χρονου Γιώργου Ψαρρά, πατέρα τριών παιδιών, από τη Μαλεσίνα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικές όπως η πρόκληση έκρηξης και η ανθρωποκτονία που προήλθε από τυχόν παραλείψεις τους.

Κοντά στους εργαζόμενους που έχουν συλληφθεί είναι πολλοί συνάδελφοί τους που θέλουν να καταγγείλουν τους «πραγματικούς ενόχους», όπως λένε, οι ενέργειες των οποίων οδήγησε δύο ακόμη ανθρώπους στο θάνατο τους τελευταίους τρεις μήνες!

Σύμφωνα με τις περιγραφές ανθρώπων που βρίσκονταν στη βάρδια τη στιγμή που έγινε το κακό, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου! Δύο ακόμη άνθρωποι κινδύνευσαν άμεσα από το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε, ενώ ο θάνατος του άτυχου οικογενειάρχη ήταν ακαριαίος από αντικείμενο που εκσφενδονίσθηκε από την έκρηξη.

«Δυστυχώς συνεχίζουμε να μετράμε θύματα»

Τις ευθύνες πρώην και νυν διοικούντων θίγει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, που κάνει λόγο για συνειδητή απαξίωση:

«Σήμερα το πρωί δυστυχώς άλλος ένας συνάδελφός μας πατέρας τριών παιδιών έχασε τη ζωή του στο βωμό της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ από πρώην και νυν κυβερνώντες που έχουν οδηγήσει την εταιρία στην απαξίωση.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια  του συναδέλφου μας.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα και φωνάζουμε συνεχώς για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Δυστυχώς συνεχίζουμε να μετράμε θύματα.

Υπάρχει και υπήρχε συνειδητή απαξίωση της εταιρίας από τους ανθρώπους που τη διοικούσαν και τη διοικούν ακόμα και σήμερα.

 Υπάρχουν υπεύθυνοι και απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες».

Συνδικάτο Μετάλλου: «Δεν ήταν η κακιά στιγμή»

Οξύτατη και η ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε όταν μία ημέρα πριν έλεγε για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων. Δεν αναγνωρίζει «κακιά στιγμή», ενώ προειδοποιεί τους «υπεύθυνους» να μην τολμήσουν «και αξιοποιήσουν τον θάνατο του συνάδελφού τους για να σταματήσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Δυστυχώς λίγες ώρες μετά την καταγγελία μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η ΛΑΡΚΟ είναι κρεματόριο, επιβεβαιωνόμαστε.

Σήμερα γύρω στις 8:30 το πρωί στην αίθουσα της χαλυβουργίας, στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του σιδηρονικελίου, στο στάδιο δηλαδή που το σιδηρονικέλιο από ρευστή μορφή ρίχνετε σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού και παίρνει την τελική μορφή που πουλάει η ΛΑΡΚΟ, ο συνάδελφος Γιώργος ψαράς 54 ετών πατέρας τριών παιδιών βρήκε ακαριαίο θάνατο μετά από ανατίναξη της δεξαμενής και το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε.

Δεν είναι η κακιά στιγμή. Είναι έγκλημα και οι εγκληματίες έχουν ονοματεπώνυμο. Οι κυβερνήσεις ως κύριος μέτοχος της ΛΑΡΚΟ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και  τις διοικήσεις την απαξιώνουν καθημερινά για να την εκποιήσουν. Αυτοί  είναι οι υπεύθυνοι.

Σε απάντηση των δηλώσεων του υπουργού κυρίου Χατζηδάκη ότι "θα ψάξει να βρει τους υπεύθυνους" του απαντάμε: να βρει τους προηγούμενους υπουργούς, τους παρά προηγούμενους και  μαζί με τον εαυτό του  να κοιταχτεί στον καθρέφτη.

Παράλληλα προειδοποιούμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μην τολμήσουν και αξιοποιήσουν τον θάνατο του συνάδελφού μας για να σταματήσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι απαιτούμε τώρα να δεσμευτούν για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας, τώρα να διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της και την αξιοποίηση της με χρηματοδότηση από τον κύριο μέτοχο το κράτος.

Οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή είναι σε απεργία και αποφάσεις για την παραπέρα στάση μας  θα πάρουμε την Παρασκευή στη γενική συνέλευση».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση