Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Φθιώτιδα - Οδηγοί προσοχή!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 15:20 Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Φθιώτιδα - Οδηγοί προσοχή!

Προσοχή στις μετακινήσεις, γιατί θα έχουμε ισχυρές βροχοπτώσεις και στη Φθιώτιδα από το μεσημέρι της Κυριακής.

Νέα κακοκαιρία που θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας αναμένουμε το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα.

Το πέρασμα του μετώπου από την Φθιώτιδα (που θα φέρει και τον περισσότερο όγκο βροχής), σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα, θα γίνει τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Κυριακής, περίπου κατά το χρονικό διάστημα 2-8πμ της Δευτέρας οπότε και περιμένουμε ισχυρές βροχές .

Τα περισσότερα μετεωρολογικά μοντέλα δείχνουν πως τα ξημερώματα της Δευτέρας (4-6 το πρωί) θα έχουμε ένα δυνατό πέρασμα βροχών που θα σαρώσουν το σύνολο του νομού, όπως φαίνεται και στον επισυναπτόμενο χάρτη.

(Χάρτης βροχόπτωσης τα ξημερώματα της Δευτέρας, στον οποίο διακρίνεται το μέτωπο κακοκαιρίας που θα σαρώσει την κεντρική Στερεά. Οι κίτρινοι και πορτοκαλί χρωματισμοί υποδηλώνουν μεγάλα ύψη βροχόπτωσης)

Γενική πρόγνωση

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο θα κινηθεί σταδιακά προς τη χώρα μας την Κυριακή και θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα κυρίως κατά τις βραδινές ώρες. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται την Κυριακή στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν σε ΝΑ 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ.

Την Δευτέρα η κακοκαιρία θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, με τα εντονότερα φαινόμενα να σημειώνονται στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Φαίνεται, μάλιστα, να πέφτουν και τα πρώτα χιόνια στα βόρεια ορεινά, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση. Πάντως, από το μεσημέρι της Δευτέρας προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στη δυτική και κεντρική Ελλάδα. Οι νοτιάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ (τοπικά 8), ενώ στο Ιόνιο θα έχουν ένταση 5-6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Την Τρίτη οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα (Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα). Τα φαινόμενα στις περιοχές αυτές μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη δε θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει το νομό από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες τα ξημερώματα της Δευτέρας θα είναι ισχυρές. Ο κύριος όγκος βροχόπτωσης, θα πέσει μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι περίπου τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (ενδεικτικά από 2-8πμ). Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Όσο βαδίζουμε προς τη νύχτα οι βροχές θα γενικευτούν, ενώ μετά τα μεσάνυχτα θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Κορύφωση των φαινομένων θα έχουμε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς.

Την Δευτέρα προβλέπονται αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και οι βροχές θα σταματήσουν. Το μεσημέρι, ωστόσο, ενδέχεται να σημειωθούν και πάλι ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ΒΑ 4-5 μποφόρ (στο Μαλιακό πρόσκαιρα 6) με γρήγορη εξασθένηση και στροφή σε νοτιάδες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί από 14-16 βαθμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση