Η επέλαση του χιονιά στη Φθιώτιδα - Συνεχής ενημέρωση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 14:00 Η επέλαση του χιονιά στη Φθιώτιδα - Συνεχής ενημέρωση

Αναλυτική ενημέρωση από τους εφτά Δήμους...

Με άγριες διαθέσεις ξεκίνησε η «Ζηνοβία» το πρωί της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου για την Φθιώτιδα και γενικότερα για την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Από τις 12:00’ το μεσημέρι ισχύουν νέα απαγορευτικά για το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ωστόσο τα φαινόμενα είναι μπροστά και αναμένονται ακόμη πιο έντονες χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με μηδενικό υψόμετρο.

Όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό και μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν συνεχώς, σε κάθε περίπτωση όμως καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και οι οδηγοί απαραίτητα να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Έντονη χιονόπτωση να σημειωθεί ότι επικρατεί και στο Μαρτίνο στο ύψος της Εθνικής Οδού, όπου ενεργούν συνεχώς μηχανήματα.

Δήμος Λαμιέων

Ασθενή χιονόπτωση έχουμε και μέσα στην πόλη της Λαμίας, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 12:00' το μεσημέρι, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στους δρόμους.

Επίσης χιονίζει σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά διαμερίσματα και γύρω από τη Λαμία, με το χιόνι να έχει φτάσει τα 10 με 15 εκατοστά στα χωριά της Υπάτης, στην άλλη πλευρά της Παύλιανης αλλά και στα βόρεια ορεινά στη Δίβρη και το Καλαμάκι.

Μηχανήματα του Δήμου ενεργούν συνεχώς μαζί με αυτά της Περιφέρειας και οι δρόμοι είναι τουλάχιστον για την ώρα ανοιχτοί.

Δήμος Λοκρών

Πυκνή χιονόπτωση έχουμε σε όλο το Δήμο Λοκρών, από τις 10 το πρωί της Δευτέρας, σε αντίθεση με το βράδυ που κύλησαν όλα ομαλά και χωρίς προβλήματα ακόμη και για τα ορεινά χωριά.

Με εντολή του Δημάρχου Θανάση Ζεκεντέ, οι υπάλληλοι του Δήμου που είναι από ορεινά μέρη πήραν άδεια να φύγουν, ενώ ο ίδιος συνιστά να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις μέχρι να ολοκληρωθούν τα φαινόμενα. Σε κάθε περίπτωση τα μηχανήματα είναι σε επιφυλακή για τις προσβάσεις ακόμη και στο ορεινό δίκτυο, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην περιοχή του Μαρτίνου που μπορεί να μην είναι σε τόσο μεγάλο υψόμετρο, αντιμετωπίζει όμως ισχυρής εντάσεως καιρικά φαινόμενα, όπως ήδη σημειώσαμε.

Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας

Επιτυχής ήταν η επιχείρηση ανοικτά χωριά την Κυριακή στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, ενώ μετά από πραγματική μάχη έμεινε ανοιχτός ο δρόμος και προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Το πρωί της Δευτέρας όμως η «Ζηνοβία» επισκέφθηκε με νέα… όρεξη τις περιοχές της Δυτικής Λοκρίδας και το χιόνι πέφτει πλούσιο στις περιοχές με υψόμετρο.

Προς το παρόν σύμφωνα με τη Δήμαρχο Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και όλοι οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας είναι έξω και ενεργούν.

Δήμος Καμένων Βούρλων

Πυκνή χιονόπτωση και στο Δήμο Καμένων Βούρλων. Ήδη ακόμη και στα Καμένα Βούρλα το χιόνι έχει φτάσει πάνω από τα σπίτια, ενώ στις ορεινές Κοινότητες της Άγναντης και της Καρυάς το χιόνι ξεπέρασε τα 30 εκατοστά.

H χιονόπτωση συνεχίζεται.

Προσοχή χρειάζεται και στο εθνικό δίκτυο στο κομμάτι πριν τις σήραγγες όπου υπάρχει πυκνή χιονόπτωση.

Δήμος Μακρακώμης

Πολύ χιόνι πέφτει από το πρωί σε όλα τα χωριά του Δήμου Μακρακώμης από τα 300 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

Προβλήματα στο κεντρικό δίκτυο δεν υπάρχουν, τα χωριά όμως έχουν σημαντικό θέμα αφού το χιόνι ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις τους 30 πόντους.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πάνο Κοντογεώργο μέχρι τις 12:00’ το μεσημέρι τα μηχανήματα του Δήμου και της περιφέρειας είχαν καθαρίσει σχεδόν όλο το οδικό δίκτυο και συνεχίζουν διότι υπάρχει αρκετά έντονη χιονόπτωση.

Η φωτογραφία είναι από τα Αργύρια με τα μηχανήματα να πηγαίνουν προς Μάρμαρα, ενώ δεύτερο εκχιονιστικό ανέλαβε το δρόμο προς Κυριακοχώρι.

Δήμος Δομοκού

Ξεκίνησε και πάλι έντονη χιονόπτωση από τις 9 το πρωί στο Δήμο Δομοκού.

Το πρώτο χιόνι της «Ζηνοβίας» διασκέδασε τον κόσμο που γνωρίζει από χειμώνα σε αυτόν τον τόπο.

Ο κεντρικός άξονας είναι ανοικτός ακόμη και χωρίς αλυσίδες, θα πρέπει όμως να ενημερώνεστε συνεχώς από την Αστυνομία για την κατάσταση του οδοστρώματος ειδικά στο κομμάτι του «16» και μέχρι τον κόμβο Ξυνιάδας, όπου πέφτει και το πιο πολύ χιόνι.

Πετρωτό, Άνω Αγόριανη και Νεοχώρι είναι τα χωριά που έχουν δεχτεί το περισσότερο χιόνι, καθώς βρίσκονται και στο μεγαλύτερο υψόμετρο, όπως και η έδρα του Δήμου ο Δομοκός.

Τα μηχανήματα του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια ενεργούν και εδώ όπου υπάρχει πρόβλημα.

Δήμος Στυλίδας

Χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής στο Δήμο Στυλίδας από τη χιονόπτωση που επικράτησε κυρίως το βράδυ της Κυριακής.

Μηχανήματα του Δήμου άνοιξαν την πρόσβαση από τους Μύλους για το Μοναστήρι, ενώ δεν έχουν αναφερθεί άλλα προβλήματα στην περιοχή.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση