Νοσοκομείο Λαμίας: Εξετάζονται για κορωνοϊό δυο άτομα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 13:34 Νοσοκομείο Λαμίας: Εξετάζονται για κορωνοϊό δυο άτομα

Έναν στρατιωτικός και μία κοπέλα νοσηλεύονται στο νέο πέτρινο κτίριο…

Ένας Λαμιώτης στρατιωτικός που βρισκόταν μέχρι πρότινος σε άδεια, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας και στην ειδική πτέρυγα στο νέο κτίριο με συμπτώματα που ελέγχονται αν έχουν προκληθεί από τον covid-19.

Ο συγκεκριμένος άνδρας δεν επέστρεψε στη Μονάδα του καθώς ανέβασε πυρετό και πλέον μέχρι να εξακριβωθεί αν έχει προσβληθεί ή όχι από τον ιό θα μείνει απομονωμένος στο χώρο του Νοσοκομείου.

Θυμίζουμε ότι από την Δευτέρα (16/3) έχει σταλεί ένα ακόμη δείγμα ασθενή στο Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από το Νοσοκομείο Λαμίας και αφορά μια 25χρονη κοπέλα που και αυτή νοσηλεύεται στο πέτρινο κτίριο. Στην περίπτωσή της πάντως η εξέταση για κορωνοϊό έγινε περισσότερο προληπτικά, καθώς το αμέσως προηγούμενο διάστημα ήταν ανοσοκατεσταλμένη λόγω χειρουργικής επέμβασης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού covid-19 να βρίσκονται σε πλήρη ισχύ, ένας αρκετά σημαντικός αριθμός πολιτών που έχει κάποια συμπτώματα κρυολογήματος ή ακόμη και απλές υπόνοιες ότι ασθενεί, καταφεύγει στον ΕΟΔΥ ακόμη και στο Νοσοκομείο για να εξεταστεί.

Από το τέλος της περασμένης εβδομάδας όμως οι οδηγίες των επιστημόνων είναι πολύ συγκεκριμένες για το ποιοι ασθενείς θα πρέπει να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό, καθώς και τα αντιδραστήρια δεν είναι πεπερασμένα, ενώ ήδη καταγράφονται καθυστερήσεις στα αποτελέσματα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση