Στην Αταλάντη το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 12:36 Στην Αταλάντη το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Φθιώτιδα

Εργαζόμενη σε εργοστάσιο φαίνεται να μολύνθηκε από τις επαφές της στην Αθήνα - Ήταν ήδη σε καραντίνα, ωστόσο ανιχνεύονται οι επαφές της - To επιβεβαίωσε και ο Δήμος Λοκρών με ανακοίνωση.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λοκρίδα αλλά και στο Νοσοκομείο Λαμίας, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος του νέου κορωνοϊού σε εργαζόμενη γυναίκα σε εργοστάσιο στην Αταλάντη.

Το κρούσμα σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών φαίνεται να εκδήλωσε συμπτώματα στις 20 Μαρτίου και έκτοτε μπήκε σε 14ημερη καραντίνα κατ΄ υπόδειξη του ΕΟΔΥ.

Τρεις συνάδελφοι της θα εξεταστούν μόλις τώρα στο Νοσοκομείο Λαμίας με τους δύο εκ των τριών να αρνούνται αρχικά να υποβληθούν στο τεστ!

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η γυναίκα ζει μόνη της και εργάζεται στην περιοχή της Αταλάντης. Πιθανολογείται ότι μολύνθηκε από επαφές που είχε με Αθηναίους φίλους.

Από τη στιγμή της εμφάνισης των συμπτωμάτων στις 20 Μαρτίου απομονώθηκε στο σπίτι και πριν επιστρέψει στην εργασία έκανε για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την υπόδειξη του ιατρού εργασίας, τεστ στις 31 Μαρτίου το οποίο ανακοινώθηκε θετικό στις 3 Απριλίου. Το άτομο είναι καλά στην υγεία του την τελευταία εβδομάδα και έχει ολοκληρώσει την περίοδο απομόνωσης των δυο εβδομάδων που προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αλλά για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει σε απομόνωση για άλλες δυο εβδομάδες.

Ενημερώθηκε σχετικά από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης ο ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ιχνηλάτησης. Επιπλέον, έχουν ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία, η Ελληνική Αστυνομία και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ίδια δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλον κόσμο, όμως στο Δήμο Λοκρών υπάρχει αναστάτωση για την καθυστερημένη ειδοποίηση που αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς στην Κοινότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αν δεν υπήρχε η πρόληψη από το εργοστάσιο όταν η γυναίκα ανακοίνωσε ότι είναι καλά για να επιστρέψει, ίσως να μην είχε καταγραφεί καθόλου ως κρούσμα...

Η ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών:

«Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών πως ανιχνεύτηκε το πρώτο θετικό κρούσμα COVID-19 σε άτομο που ζει μόνο του και εργάζεται στην περιοχή της Αταλάντης.

Φαίνεται πως ασθένησε σε συνέχεια συναναστροφής του με επισκέπτες από την Αθήνα. Από τη στιγμή της εμφάνισης των συμπτωμάτων στις 20 Μαρτίου απομονώθηκε στην κατοικία του και πριν επιστρέψει στην εργασία του έκανε για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την υπόδειξη του ιατρού εργασίας, τεστ το οποίο βρέθηκε θετικό. Το άτομο είναι καλά στην υγεία του την τελευταία εβδομάδα και έχει ολοκληρώσει την περίοδο απομόνωσης των δυο εβδομάδων που προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αλλά για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει σε απομόνωση για άλλες δυο εβδομάδες.

Ενημερώθηκε σχετικά από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης ο ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ιχνηλάτησης. Επιπλέον, έχουν ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία, η Ελληνική Αστυνομία και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη οι τρεις άμεσοι συνάδελφοι του ενημερώθηκαν και μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Λαμίας προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ και να παραμείνουν μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα, ώστε να εξασφαλιστεί πως έχει αποφευχθεί οποιαδήποτε διασπορά στην κοινότητα.

Το ίδιο το άτομο επιβεβαίωσε πως δεν ήρθε σε επαφή με άλλα άτομα τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου να επιδείξουν ατομική υπευθυνότητα και να συμμορφωθούν πλήρως στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί (ιδιαίτερα ως προς την αυστηρή τήρηση της απόστασης των δυο μέτρων και την αντισηψία των χεριών).

Ζητούμε στην περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων να παραμείνουν σπίτι τους και να τα αναφέρουν άμεσα στον ΕΟΔΥ στη γραμμή 1135.

Μένουμε σπίτι και αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές
Δήμαρχος Λοκρών
Προσαρμοσμένη αναζήτηση