Λαμία: Ιερόσυλοι διαρρήκτες έκαψαν το ιερό από εκκλησάκι - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 08:08 Λαμία: Ιερόσυλοι διαρρήκτες έκαψαν το ιερό από εκκλησάκι - ΦΩΤΟ

Διέρρηξαν και έβαλαν φωτιά στο εκκλησάκι που βρίσκεται μέσα στο Κοιμητήριο του Σταυρού Λαμίας.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες το ιερό από το εκκλησάκι καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ οι ιερόσυλοι είχαν ρίξει λάδι στις εικόνες και στο δάπεδο για να κάψουν όλο το ναό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το συμβάν έγινε νωρίς το μεσημέρι. Εκείνη την ωρα μάλιστα στην κοινότητα βρισκόταν ο αντιδήμαρχος Κώστας Μουστάκας που μαζί με τον πρόεδρο του Σταυρού Δημήτρη Φάσσα, έκαναν απολύμανση στους κοινοχρήστους χώρους της κοινότητας.

Κάτοικος του χωριού είδε καπνούς στο ναό του Αγίου Αθανασίου στο κοιμητήριο και ενημέρωσε τον πρόεδρο και την πυροσβεστική υπηρεσία Λαμίας.

Όταν έφτασαν εκεί το εκκλησάκι ήταν πνιγμένο στους καπνούς και το ιερό εντελώς κατεστραμμένο. Το παγκάρι είχε παραβιαστεί ενώ στο δάπεδο οι δράστες είχαν αφήσει πάρα πολλά αποτσίγαρα, όπως μπορείτε να δείτε στην επόμενη φωτογραφία.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ιερόσυλοι "χτυπάνε" το εκκλησάκι, αλλά αυτή τη φορά έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά. Είχε ρίξει λάδι ακόμη και στις εικόνες για να το κάψουν ολοσχερώς. Μάλλον η έλλειψη οξυγόνου στο χώρο δεν βοήθησε τα καταστροφικά σχέδια των ιερόσυλων όσο θα ήθελαν...», είπε στο LamiaReport ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Φάσσας. 

Δείτε φωτογραφίες....

Προσαρμοσμένη αναζήτηση