Το έπαιζε αντιδήμαρχος και εξαπάτησε Λαμιώτη επιχειρηματία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Μαΐου 2020 09:03 Το έπαιζε αντιδήμαρχος και εξαπάτησε Λαμιώτη επιχειρηματία

Απατεώνας με το γνωστό κόλπο της εσφαλμένης τραπεζικής κατάθεσης, κατάφερε να πάρει χρήματα αλλά συνελήφθη άμεσα από την αστυνομία…

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπτώσεις απάτης, όπου επιτήδειοι σκαρφίζονται διάφορα τεχνάσματα για να αποσπάσουν χρήματα.

Δυστυχώς στην περιοχή της Λαμίας ξαναχτύπησε την Τετάρτη 29 Απριλίου ο απατεώνας με το τέχνασμα της λάθος τραπεζικής κατάθεσης, καταφέρνοντας αρχικά να αποσπάσει χρήματα από γνωστό επιχειρηματία, ωστόσο την επομένη συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Μάλιστα το σενάριο, ήθελε τον απατεώνα να παρουσιάζεται ως Αντιδήμαρχος Δήμου της Φθιώτιδας, ο οποίος χρειαζόταν προϊόντα που θα μοίραζαν στους δημότες που είχαν ανάγκη. Τα προϊόντα άξιζαν 751 ευρώ και εκείνος υποτίθεται ότι έβαλε στον τραπεζικό λογαριασμό του επιχειρηματία 7.510 ευρώ. Του έστειλε μάλιστα και μέσω viber την πλαστή απόδειξη με το ως άνω ποσό στη δήθεν εσφαλμένη μεταφορά, ζητώντας να του επιστραφεί η διαφορά.

Πράγματι, ο επιχειρηματίας πείσθηκε και του κατέθεσε το ποσό, ωστόσο αντιλήφθηκε αμέσως μετά την απάτη και ειδοποίησε την αστυνομία. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του απατεώνα ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη την Πέμπτη (30-04-2020) το απόγευμα, στο σπίτι του στα Λιόσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φυλής.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε εκεί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερα (4) τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων, μία τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς μετά και τη λήψη των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση