Λαμία: Αρνητικά και τα έξι δείγματα για κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 12:41 Λαμία: Αρνητικά και τα έξι δείγματα για κορωνοϊό

Καλά τα πρώτα νέα για τα έξι δείγματα από Λαμία...

Αρνητικά επέστρεψαν το μεσημέρι της Παρασκευής (12/6) τα έξι δείγματα από τις άμεσες επαφές του δεύτερου ζευγαριού στη Λαμία που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό την περασμένη Τρίτη 9 Ιουνίου.

Τα συγκεκριμένα δείγματα είχε λάβει ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη μαζί με ένα ακόμη από γυναίκα, το οποίο εξετάστηκε την ίδια μέρα από το Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λαμίας και βγήκε επίσης αρνητικό.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται ο έλεγχος ακόμη 20 δειγμάτων από τη Λαμία, ωστόσο πρόκειται για επαφές των επαφών. Είναι με λίγα λόγια, δευτερογενείς επαφές των κρουσμάτων και για αυτό υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι και αυτά θα επιστρέψουν αρνητικά, αφού οι άνθρωποι που ήρθαν άμεσα σε επαφή μαζί τους δεν έχουν νοσήσει από την covid-19.

Τα αποτελέσματα για τα παραπάνω, που έχουν δοθεί σε ιδιωτικό εργαστήριο με έξοδα της Περιφέρειας Στερεάς, θα είναι έτοιμα πιθανότατα τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, αφού πλέον δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας.

Επίσης στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα από τα 11+1 δείγματα από την περιοχή της Αταλάντης. Πρόκειται για επαφές του 28χρονου που ήταν το μοναδικό θετικό δείγμα από τα πρώτα 19 που έγιναν στη Λοκρική πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Λαμίας έχουν προσέρθει κι άλλα άτομα, όχι από το στενό πυρήνα της οικογένειας, που όμως ισχυρίζονται ότι είχαν κάποια επαφή με ανθρώπους που εξεταστήκαν από τον ΕΟΔΥ. Θυμίζουμε μάλιστα την περίπτωση του νηπίου που έκανε το τεστ το απόγευμα της Πέμπτης στο ΓΝ Λαμίας και βγήκε αρνητικό. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις είναι αρκετές και μπορεί να φτάσουν τις 20 και θα εξεταστούν τις επόμενες ώρες από τα εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση