Τι φέρνει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σε Περιφέρειες και Δήμους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 19:58 Τι φέρνει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σε Περιφέρειες και Δήμους

Θεοδωρικάκος: 2,5 δισ. εξασφαλισμένοι πόροι χρηματοδότησης...

Το πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» παρουσίασε σε εκδήλωση στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Δημάρχων και των Προέδρων της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από πόρους ύψους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, (1,5 δισ. έχουν εξασφαλισθεί από την ΕΤΕπ) υπολογίζοντας να υποστηρίξει περί τα 5.000 έργα από την εκτέλεση των οποίων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας.

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχουν συμπεριληφθεί το σύνολο των έργων της προηγούμενης περιόδου (459 έργα) αρχικού προϋπολογισμού άνω του 1 δις, τα οποία μετά τη συμβασιοποίηση τους είναι στα 650 εκατ. ευρώ.

Ήδη, αυτή τη στιγμή, εκτελούνται 77 έργα της προηγούμενης περιόδου, με συμβάσεις 105 εκατ. ευρώ από τα οποία δημιουργήθηκαν 1.100 θέσεις εργασίας.

Να δούμε τις 11 προσκλήσεις που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών και αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες:

1. Έργα ύδρευσης με καταρχήν προϋπολογισμό 300 εκατ. €

2. Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων με καταρχήν προϋπολογισμό 200 εκατομμυρίων ευρώ,

3. Παρεμβάσεις οι οποίες θα μειώσουν σε μεγάλο βαθμό το ενεργειακό και οικονομικό κόστος για τις ΔΕΥΑ Προϋπολογισμός: 150 εκατομμύρια.

4. Ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων, γωνιές ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, τη διαχείριση των βιοαποβλήτων. Προϋπολογισμός: 220 εκατομμύρια.

5. Έργα αστικής αναζωογόνησης με προϋπολογισμό 300 εκατ. €, στους αστικούς δήμους

6. Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος και εμβληματικά κτήρια στους δήμους και αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ.

7. Μελέτες και έργα για την αντισεισμική προστασία των σχολείων και των αυτοδιοικητικών κτιρίων με καταρχήν προϋπολογισμό 40 εκατ.

8. Έξυπνες πόλεις: 130 εκατομμύρια.

9. Πρόγραμμα αναβάθμισης χωρών αθλητικών υποδομών, αναψυχής για τα παιδιά, με στόχο την βελτίωση παρεχομένων υπηρεσιών και την ασφάλεια των παιδιών. Προϋπολογισμός 40 εκατ.

10. Έργα αγροτικής οδοποιίας με προϋπολογισμό 70 εκατομμύρια €

11. πρόσκληση για μελέτες με προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων €


Προσαρμοσμένη αναζήτηση