Δυτική Φθιώτιδα: Οδηγοί Προσοχή στα αγριογούρουνα (χάρτης)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 08:05 Δυτική Φθιώτιδα: Οδηγοί Προσοχή στα αγριογούρουνα (χάρτης)

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα σημεία για τροχαία με αγριογούρουνα...

Μάστιγα έχουν γίνει τα αγριογούρουνα σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά στη Φθιώτιδα. Από τις περιοχές που έχουν πληγεί ποικιλοτρόπως στην περιοχή μας από τους πληθυσμούς αγριογούρουνων, είναι η Δυτική Φθιώτιδα.

Εκτός από τις δεκάδες καταγραφές τους ακόμη και στις αυλές των σπιτιών, όπως στη Γραμμένη και τη Νέα Γιαννιτσού, στους δρόμους ακόμη και την ημέρα, τα άγρια αυτά ζώα αυξάνουν συνεχώς την παρουσία τους στο εθνικό δίκτυο Λαμίας – Καρπενησίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό το θέμα δεν περιορίζεται μόνο στην καταστροφή που προκαλούν στην γεωργική καλλιέργεια ή τους κήπους, αλλά επεκτείνεται στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Και σε αυτή την περίπτωση δεν σκεφτόμαστε τις υλικές ζημιές, που τις περισσότερες φορές είναι μεγάλες και δυσβάσταχτες για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αλλά για την υγεία των ανθρώπων που θα πέσουν θύματα ενός τροχαίου.

Με αφορμή το περιστατικό με το παραλίγο ατύχημα Αντιδημάρχου στο ύψος της Βίτωλης, δύο οδηγοί μας ενημέρωσαν την επόμενη ημέρα, ότι και οι ίδιοι γλύτωσαν σοβαρό τροχαίο με αγριογούρουνο στο ύψος του Καστρίου και μετά την Πτελέα αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση μάλιστα το μέγεθος της «χοιρομάνας» που πετάχτηκε στο δρόμο, τρόμαζε!

Πινακίδες

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Μακρακώμης Πάνου Κοντογεώργου, έγινε προμήθεια τεσσάρων πινακίδων που θα προειδοποιούν για τη διέλευση αγριογούρουνων στο εθνικό δίκτυο. Ήδη αναμένεται η τυπική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς δεν επιτρέπεται να βάζεις τίποτα χωρίς έλεγχο κατά μήκος των οδικών αρτηριών.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κοντογεώργος από μόνο του αυτό δεν φτάνει και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υποψιασμένοι ειδικά νυχτερινές ώρες όταν θα πρέπει να πηγαίνουν με χαμηλή ταχύτητα. Ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία είναι:

Από το Ζηλευτό  και 500 μέτρα μετά τον Προφήτη Ηλία στα στενά για Παλιούρι – Καστρί

Από τη Βιοτεχνία «Ρούμελη» και μέχρι τη διασταύρωση Μάκρης

Μετά τη γέφυρα Παληοβράχας και μέχρι Βίτωλη - Πτελέα

Επίσης, ο δρόμος Καστρί - Γραμμένη και ο δρόμος Μακρακώμη - Πλατυστομο στην είσοδο του ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ.

(Κατεβάστε το χάρτη για μεγαλύτερη ευκρίνεια)

Δυστυχώς ο δρόμος Λαμίας – Καρπενησίου δεν είναι ο μόνος που έχει δώσει σοβαρά τροχαία με αγριογούρουνα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας – Στυλίδας (ειδικά στο ύψος του Αυλακίου) και Στυλίδας – Πελασγίας.

Δεν ξεχνάμε την τραγωδία στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών στο ύψος της Αρκίτσας, αλλά και τα λοιπά ατυχήματα που σημειώθηκαν στην εθνική στη Λοκρίδα.

Η αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων παραμένει ανεξέλεγκτη και δυστυχώς οι «ειδικοί» συνεχίζουν τις ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς να έχουν βρει λύση στο πρόβλημα που στοιχίζει περιουσίες και δυστυχώς ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση