Φθιώτιδα: Τεράστιος βράχος έπεσε στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 09:10 Φθιώτιδα: Τεράστιος βράχος έπεσε στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου (φωτογραφία αρχείου)

Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα τη νύχτα από την πτώση του τεράστιου βράχου μέσα στο δρόμο -  Έκοψε σχεδόν το ένα ρεύμα προς Καρπενήσι - Χωρίς ρεύμα όλο το βράδυ χωριά του Δήμου Μακρακώμης.

Δύσκολη νύχτα αλλά και πρωινό στη δυτική Φθιώτιδα, από όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε με σφοδρή βροχόπτωση και καταιγίδες την περιοχή ξημερώματα Τρίτης (7/7)

Στο 40ο χλμ στο ύψος του γηπέδου της Βίτωλης μεγάλος βράχος αποκολλήθηκε, κόβοντας τα προστατευτικά σύρματα και παρασύροντας τα κιγκλιδώματα. Προσγειώθηκε στο δρόμο αφήνοντας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καρπενήσι έναν τεράστιο κρατήρα.

Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν διερχόταν κάποιο αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια κύλησε προς την άκρη του δρόμου όπου και σταμάτησε.

Το σημείο σημάνθηκε από το ΑΤ Σπερχειάδας, ενώ η κίνηση διεξάγεται από το υπόλοιπο πλάτος του δρόμου με χαμηλές ταχύτητες.

Μηχανήματα της Περιφέρειας ανέλαβαν την αποκατάσταση του κομματιού που καταστράφηκε, ενώ θα ελεγχθεί και πάλι η στατικότητα του χώρου.

Κεραυνοί

Η νύχτα μέρα έγινε τα ξημερώματα στην περιοχή, καθώς η δυνατή βροχή συνοδευόταν από αστραπές και κεραυνούς.

Ένας από αυτούς, που έπεσε νότια της Μακρακώμης στις 02:15’ τα ξημερώματα, είχε ως συνέπεια να αφήσει χωρίς ρεύμα μεγάλο κομμάτι της περιοχής.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε από το ΔΕΔΔΗΕ λίγο πριν τις 7 το πρωί.

Επίσης από άλλον κεραυνό, κάηκε και το μοτέρ στο αντλιοστάσιο της Γραμμένης αφήνοντας την περιοχή χωρίς νερό.

Για την αποκατάσταση της βλάβης ενεργεί συνεργείο του Δήμου Μακρακώμης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση