To LamiaReport επιστρέφει τα χρήματα στην Κυβέρνηση που απαξιώνει τα Περιφερειακά Μέσα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 08:05 To LamiaReport επιστρέφει τα χρήματα στην Κυβέρνηση που απαξιώνει τα Περιφερειακά Μέσα

Εάν μας είχε ζητηθεί να συμμετέχουμε δωρεάν στην καμπάνια για την προστασία των πολιτών από την πανδημία είναι αυτονόητο ότι θα το κάναμε, όπως και όλα τα ΜΜΕ που σέβονται τον εαυτό τους.

Όταν όμως η κυβέρνηση αποφασίζει να διαθέσει χρήματα του δημοσίου για μια καμπάνια οφείλει και επιβάλλεται να το κάνει αξιοκρατικά.

Η λίστα Πέτσα που δόθηκε στη δημοσιότητα με τα ποσά που πήραν τα Μέσα Ενημέρωσης για τη συγκεκριμένη καμπάνια είναι η επιτομή της αναξιοκρατίας.

Τώρα προσπαθούν να φορτώσουν, αυτό το έκτρωμα, σε Διαφημιστικές Εταιρείες και στελέχη της αγοράς. Όμως όλοι γνωρίζουμε ποια ήταν τελικά τα "αντικειμενικά" κριτήρια για την κατανομή.

Αν οι υπεύθυνοι έχουν φιλότιμο ας παραιτηθούν από μόνοι τους. Αν δεν έχουν ο Πρωθυπουργός οφείλει να τους στείλει στο σπίτι τους. Διαφορετικά θα έχει βάλει και αυτός την υπογραφή του στη λίστα της ντροπής.

Η λίστα αυτή προσβάλει βάναυσα και απαξιώνει εκείνα τα Περιφερειακά Μέσα της χώρας, τα οποία λειτουργούν με επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας ακόμα και μέσα στην κρίση.

Ευτυχώς για εμάς και τα πολλά ακόμη Περιφερειακά ΜΜΕ δεν περιμένουμε την εκάστοτε κυβέρνηση για να επιβιώσουμε και να καταξιωθούμε στην κοινωνία.

Εδώ και 10 χρόνια οι αναγνώστες έχουν κατατάξει το LamiaReport Νο1 portal στη Στερεά Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά site Πανελλαδικά, με πάνω από 500.000 μοναδικούς επισκέπτες και πάνω από 7.000.000 προβολές σελίδων το μήνα (Google Analytics).

Δεν θα ζητήσουμε απάντηση στο ερώτημα πως γίνεται Περιφερειακά Μέσα της εμβέλειας του LamiaReport να έχουν πάρει 1.000€ και 2.000€ και κάποια "ανύπαρκτα" Αθηνοκεντρικά διαπλεκόμενα site να έχουν πάρει ποσά που ξεπερνούν ακόμα και τις 100.000€ για το καθένα.

Γνωρίζουμε την απάντηση όπως γνωρίζουμε και τους υπεύθυνους, οι οποίοι ξέχασαν ότι τα χρήματα είναι του Ελληνικού Λαού και όχι δικά τους. "Ξέχασαν" επίσης ότι υπάρχει νόμος του κράτους, που τους υποχρεώνει, το 30% του ποσού της καμπάνιας να διανεμηθεί υποχρεωτικά στα Περιφερειακά Μέσα.

Το ποσό που λάβαμε ως LamiaReport επιστρέφεται στην κυβέρνηση με την παράκληση να πάει στον Ειδικό Λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για δωρεές στη μάχη με τον Covid-19.

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Διαχειριστής  LamiaReport
 
ΥΓ: Δυστυχώς η απαξίωση των Περιφερειακών Μέσων είναι διαχρονική, απ' όλες τις Κυβερνήσεις.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση