Με ένα σμπάρο… τέσσερις συλλήψεις για ληστεία στο Πυρί

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 16:47 Με ένα σμπάρο… τέσσερις συλλήψεις για ληστεία στο Πυρί

Είχαν ληστέψει γυναίκα την προηγούμενη, ενώ ένας εξ αυτών συμμετείχε και στη ληστεία σε βάρος των πυροσβεστών…

Μία ακόμη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε την Παρασκευή (10/7) το πρωί, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας για τον έλεγχο της παραβατικότητας των Ρομά στον καταυλισμό του Πυρίου, μ ετη συμμετοχή συναδέλφων τους και από τις Διευθύνσεις Φθιώτιδας και Εύβοιας.

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις (4) Ρομά, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, κατηγορούμενοι για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία.

Πρόκειται για την επίθεση που πραγματοποίησαν το απόγευμα πλησίον της γέφυρας στη στάση του ΚΤΕΛ, με θύμα μια γυναίκα οδηγό την οποία ακινητοποίησαν και με τη χρήση βίας της άρπαξαν τσάντα και κινητό. Η τσάντα, περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα της παθούσας.

Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν και στην πρωινή επιχείρηση συνελήφθησαν. Όπως διακριβώθηκε μάλιστα, ένας εκ των συλληφθέντων ενέχεται στη διάπραξη ακόμη μίας ληστείας, η οποία είχε διαπραχθεί μεσημβρινές ώρες της 26-06-2020, σε βάρος πυροσβεστών, κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης αγροτικής έκτασης, πλησίον του Οικισμού Πυρίου Θηβών.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων. Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη συναφών αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση