Οι πυροσβέστες πήγαν να σβήσουν τη φωτιά και τους λήστεψαν

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 08:15 Οι πυροσβέστες πήγαν να σβήσουν τη φωτιά και τους λήστεψαν (φωτογραφία αρχείου)

Απίστευτο περιστατικό στον καταυλισμό ρομά στο Πυρί Θηβών.

Πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί πλησίον του καταυλισμού Ρομά του Πυρίου, κλήθηκε να κατασβέσει πλήρωμα από την Π.Υ. Θηβών, ωστόσο δεν είχαν υπολογίσει τους παραβατικούς κατοίκους.

Οι δύο πυροσβέστες ηλικίας 45 και 43 ετών, που κλήθηκαν να κάνουν το καθήκον τους, δέχτηκαν ξαφνικά επίθεση από ομάδα τουλάχιστον πέντε Ρομά που είχαν πρόθεση να τους ληστέψουν.

Πράγματι από τον έναν τον πυροσβέστη οι ληστές κατόρθωσαν να του αφαιρέσουν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό και από τον έτερο να του αποσπάσουν όσα χρήματα είχε επάνω του, ενώ επόμενος στόχος ήταν το πυροσβεστικό όχημα! Το πρωτοφανές πλιάτσικο που επιχείρησαν, δεν ολοκληρώθηκε καθώς πρόλαβαν να απομακρύνουν το όχημα και να ζητήσουν βοήθεια.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία, με την Ασφάλεια Θηβών να αναλαμβάνει την προανάκριση και την υποχρέωση να συλλάβει τους δράστες της θρασύτατης ληστείας.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη περιοχή δίνει τέτοια περιστατικά βίας και παρανομίας. Παρά τις συνεχείς αστυνομικές επιχειρήσεις και τις συλλήψεις, συνεχίζουν ακάθεκτοι να ληστεύουν και να κλέβουν διερχόμενους οδηγούς και πολίτες, δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε ολόκληρο το νομό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση