Ευρυτανία: Ανακαλύψτε την ανεξερεύνητη ομορφιά των Αγράφων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 07:07 Ευρυτανία: Ανακαλύψτε την ανεξερεύνητη ομορφιά των Αγράφων (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιακές εικόνες από την άγνωστη ορεινή Ευρυτανία -  Μία περιήγηση στο παρθένας ομορφιάς "Φαράγγι  Μπουζουνίκου".

Βρεθήκαμε λίγο έξω από το χωριό Τοπόλιανα στα Άγραφα Ευρυτανίας, όπου εκεί δεσπόζουν μερικά από τα πιο επιβλητικά φαράγγια του Νομού.

Το πρωινό μας βρήκε μέσα σε μία συζήτηση με τον Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου των Αγράφων, Θωμά  Νταβαρίνο και μία σύντομη ξενάγηση σε σπάνιας ομορφιάς ορειβατικές διαδρομές.

Ο πρόεδρος έχει προσφέρει υπηρεσίες ανεκτίμητης αξίας για τον τόπο. Μία προσπάθεια που ξεκίνησε αυτοβούλως και με δικά του έξοδα και στην πορεία βρέθηκε με συνοδοιπόρους στο ταξίδι αυτό εθελοντές αθλητές και φυσικά το Δήμο.

Το εντυπωσιακό βίντεο του LamiaReport, επιμελήθηκε ο Ηλίας Κλέτσας:

Πιο συγκεκριμένα, το φαράγγι του Μπουζουνίκου, με μήκος 630 μέτρα είναι κατάλληλο να φιλοξενήσει ορειβάτες κάθε ηλικίας για την απόλυτη εμπειρία αναρρίχησης, από μικρά παιδιά μέχρι τον πιο έμπειρο αναρριχητή.

Δίπλα  από το αναρριχητικό πεδίο Μπουζουνίκου ρέει ο Αχελώος ποταμός, όπου λίγο πιο κάτω ανταμώνει με τον Γρανιτσιώτη ποταμό, εκεί ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στη φύση και να χαλαρώσει κάτω από τον ίσκιο των δέντρων.

Επίσης γίνεται προσπάθεια για να «ανοιχτεί» μονοπάτι μήκους 12χλμ., με σκοπό οι επισκέπτες να απολαμβάνουν συντροφιά με τη δροσιά του Αχελώου ποταμού, δραστηριότητες για όλα τα γούστα και αναρριχήσεις σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς.

Με σύνθημα «αγαπάμε αυτό που κάνουμε γιατί κάνουμε αυτό που αγαπάμε», ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων μας περιμένει να ανακαλύψουμε μία άλλη όψη της περιοχής και να περιηγηθούμε σε τόπους και χρώματα που δεν έχουμε συναντήσει ξανά.

Δείτε φωτορεπορτάζ με εντυπωσιακές εικόνες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση