Επιδρομή αγριογούρουνων στο Δήμο Μακρακώμης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 07:53 Επιδρομή αγριογούρουνων στο Δήμο Μακρακώμης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν άφησαν τίποτα σε καλλιέργειες που ήταν έτοιμες για συγκομιδή!

Μάρτυρες στο ίδιο έργο, καλούμαστε να γίνουμε ακόμη μία φορά, με μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες από την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων που καταφεύγουν ακόμη και μέσα στις αυλές των σπιτιών προκειμένου να βρουν τροφή.

Η καταστροφή που σημειώθηκε στη Μάκρη Μακρακώμης από κοπάδια αγριογούρουνων, είναι ολική. Η επιδρομή των τετράποδων έγινε το βράδυ της Παρασκευής (17/7) και κυριολεκτικά δεν άφησαν τίποτα.

Στο σημείο βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Μακρακώμης Πάνος Κοντογεώργος, που τράβηξε και το παρακάτω βίντεο:

Ο κ. Κοντογεώργος μία ημέρα νωρίτερα, είχε κοινοποιήσει έγγραφο προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Φθιώτιδας, τη Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Σπερχειάδας, με το οποίο ζητούσε άμεσα τη σύσταση και την ενεργοποίηση συνεργείων εκδίωξης, σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Μακρακώμης και Σπερχειάδας. Οι ζημιές άλλωστε είναι παντού, σε Αρχάνι, Γραμμένη, Μάκρη, Πλατύστομο, Τσούκα, Άγιο Σώστη, Μεσοποταμία, Λευκάδα, Βίτωλη, Νεοχώρι, Πτελέα και αλλού.

«Τα λέμε και τα ξαναλέμε. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν εντοπίζεται μόνο στην περιοχή μας όπου ενδεχομένως είναι πιο έντονο. Εφόσον το κράτος ισχυρίζεται ότι έχει πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, τότε μένει να αποδεχθεί τις καταστροφές και να τις συμπεριλάβει στις νόμιμες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Η καταστροφή είναι ολική και η χρονιά που φεύγει με ζημιά δε γυρίζει πίσω για τον παραγωγό», σημειώνει στο LamiaReport ο κ. Κοντογεώργος.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε και ένα χάρτη επικινδυνότητας από την ανεξέλεγκτη διέλευση των αγριογούρουνων στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου, καθώς εκτός από τις καταστροφές στις καλλιέργειες είναι και κίνδυνος για την οδική ασφάλεια.

(Κατεβάστε το χάρτη για μεγαλύτερη ευκρίνεια)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση