Συναγερμός: Κρούσμα κορωνοϊού στο Τμήμα Μεταγωγών Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 08:27 Συναγερμός: Κρούσμα κορωνοϊού στο Τμήμα Μεταγωγών Λαμίας

Πρόκειται για νεαρό αλλοδαπό κρατούμενο. Συναγερμός στο Αστυνομικό Μέγαρο Λαμίας για τον εντοπισμό όσων ήρθαν σε επαφή μαζί του

Όταν γύρω σου βλέπεις να σκάνε δεκάδες κρούσματα κορωνοίού κάποια εκ των οποίων χαρακτηρίζονται «ορφανά», ήταν βέβαιο ότι κάποια στιγμή, κάποιο κρούσμα θα σημειωθεί στην πόρτα σου.

Η είδηση ήρθε στις 6:00' το απόγευμα της Πέμπτης (6/8) από το Νοσοκομείο Λαμίας όπου εξετάστηκαν δύο ακόμη δείγματα από αλλοδαπούς κρατούμενους που έπρεπε να ελεγχθούν ώστε να ετοιμαστούν για την απομάκρυνση τους από την Ελληνική Επικράτεια, αφού ήταν χωρίς νόμιμα έγγραφα στη χώρα μας.

Ο ένας εκ των δύο, ένας νεαρός από το Πακιστάν, αποδείχθηκε θετικός στην covid-19, θέτοντας σε συναγερμό όλη τη Διεύθυνση Αστυνομίας στη Φθιώτιδα και ειδικά το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Λαμίας που είχε τη φύλαξη και μεταφορά τους.

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός Πακιστανός είναι ασυμπτωματικός και πως ένα θετικό στοιχείο είναι ότι ο συγκρατούμενός του στο ίδιο κελί βρέθηκε αρνητικός στο τεστ που του έγινε.

Ποιοι ήρθαν σε επαφή μαζί του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα ξημερώματα της 31η Ιουλίου εντοπίστηκαν τέσσερα ύποπτα άτομα να κινούνται στο Παγκράτι Λαμίας. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τους έκαναν έλεγχο στους τέσσερις Πακιστανούς και στη συνέχεια τους έκαναν προσαγωγή στο Αστυνομικό Μέγαρο Λαμίας.

Επειδή δεν χωρούσαν και οι τέσσερις σε ένα αυτοκίνητο, οι δυο μεταφέρθηκαν με το περιπολικό της Άμεσης Δράσης και οι άλλοι δυο με περιπολικό της Τροχαίας που κλήθηκε να συνδράμει στην προσαγωγή. Στη συνέχεια οι αλλοδαποί κρατήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών Λαμίας.

Όπως είναι φυσικό έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές για την άμεση ιχνηλάτηση όσων υπηρεσιακά προσέγγισαν τον νεαρό κρατούμενο αλλά και τα κρατητήρια και ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ. Αναμένεται το Τμήμα να τεθεί σε καραντίνα και να γίνει άμεσα απολύμανση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση