Όλα τα νεότερα για τα κρούσματα κορωνοϊού σε Φθιώτιδα και Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 17:50 Όλα τα νεότερα για τα κρούσματα κορωνοϊού σε Φθιώτιδα και Στερεά

Σε 36χρονο από Αμφίκλεια "χρεώνει" το νέο κρούσμα της Φθιώτιδας ο ΕΟΔΥ - 25χρονος από τη Φουρνά Ευρυτανίας επίσης θετικός, όπως και 24χρονη Γαλλίδα στη Σκύρο - Επτά κρούσματα σε δομή φιλοξενίας στη Βοιωτία.

156 νέα κρούσματα ανακοίνωσε τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ο ΕΟΔΥ και το γεγονός ότι για 3η ημέρα ο αριθμός παρέμεινε κάτω από τα 200 αφήνει περιθώριο αισιοδοξίας ελέγχου της εξάπλωσης με την επιστροφή όλων των εκδρομέων στη βάση τους.

Ωστόσο για τη Στερεά το νούμερο για πρώτη φορά πλησίασε να γίνει διψήφιο καθώς επισήμως δόθηκαν συνολικά εννέα (9) καινούρια περιστατικά με ασθενής που βρέθηκαν θετικοί στην covid-19. Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα νέα κρούσματα είναι δέκα (10) ανεξάρτητα αν κάποια από αυτά δεν έχουν μόνιμη κατοικία εντός της Περιφέρειας.

Ειδικότερα τα εφτά (7) από αυτά  εντοπίζονται στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων των Οινοφύτων Βοιωτίας και συνδέονται άμεσα με τα προγενέστερα κρούσματα στην ίδια Δομή.

Τα άλλα δύο επίσημα «χρεώθηκαν» σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία και πρόκειται σύμφωνα με το ρεπορτάζ για έναν 36χρονο από την Αμφίκλεια και έναν 25χρονο από τη Φουρνά αντίστοιχα. Για την περίπτωση του άνδρα από την Αμφίκλεια επιβεβαιώθηκε αργότερα ότι διαμένει μόνιμα στο Νέο Ηράκλειο και έχει πολύ καιρό να επισκεφτεί τον τόπο καταγωγής του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι παρόμοιο συμβαίνει και για τον νεαρό από τη Φουρνά. Ο 25χρονος δεν έχει πατήσει στην Ευρυτανία, ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν μπει σε καραντίνα.

Για το περιστατικό που «χρεώθηκε» στο Δήμο της η Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή, ενημέρωσε άμεσα με το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Αναφορικά με το κρούσμα Covid-19 που καταγράφηκε στον Δήμο μας έχουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν συντρέχει λόγω ανησυχίας, δεδομένου ότι ο 36χρονος, που διεγνώσθη θετικός, διαμένει μόνιμα στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και δεν έχει επισκεφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε τη Φθιώτιδα, ούτε την Αμφίκλεια από όπου κατάγεται.

Δυστυχώς, ο κορωνοϊός αποτελεί μια παγκόσμια κρίση και μία νέα πραγματικότητα στα δεδομένα της οποίας οφείλουμε όλοι μας να προσαρμοστούμε και να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Διανύουμε μία περίοδο όπου δεν έχει θέση ο πανικός και η στοχοποίηση προσώπων παρά μόνο η ψυχραιμία, η υπευθυνότητα και η ατομική ευθύνη. Ο Δήμος από την πλευρά του παραμένει σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες που προβλέπει ο ΕΟΔΥ

Όπως σημειώσαμε όμως υπάρχει και ένα επιπλέον κρούσμα που δεν δηλώθηκε τη Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ αλλά είναι επιβεβαιωμένο και αφορά την Εύβοια και 24χρονη Γαλλίδα που βρίσκεται στη Σκύρο.

Όλα τα παραπάνω μένει να επιβεβαιωθούν και από τις ιχνηλατήσεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των αντίστοιχων Δήμων, που πολλές φορές έχουν διορθώσει τα «λάθη» του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και τώρα.

Μέχρι τότε η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ έχει καταχωρίσει ως νέα περιστατικά covid-19 τα παρακάτω:

13 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

101 κρούσματα στην Π.Ε Αττικής, εκ των οποίων 12 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 3 κρούσματα συνδέονται με συρροή

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

2 κρούσματα στην Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, όλα συνδεόμενα με συρροή

1 κρούσμα στην Π. Ε. Γρεβενών, συνδεόμενο με συρροή

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, τα οποία συνδέονται με συρροή

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση