Καμένα Βούρλα: Στα κάγκελα οι κάτοικοι για τους ανήλικους πρόσφυγες που ήρθαν ξαφνικά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 16:27 Καμένα Βούρλα: Στα κάγκελα οι κάτοικοι για τους ανήλικους πρόσφυγες που ήρθαν ξαφνικά

«Φαίνεται ότι αποφασίζουν άλλοι για μας, αλλά δε θα τους περάσει...», δηλώνει ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης στο LamiaReport - Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση.

Εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα, ήρθαν με λεωφορεία σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων απέναντι από το σχολείο, ανήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν να ερθουν περίπου 100 πρόσφυγες, αλλα μέχρι στιγμης εχουν ερθει 39 ανηλικοι, που θα έμεναν σε ξενοδοχειο που ειχε μισθώσει ΜΚΟ.

Συγκεντρωμένοι κάτοικοι αντιδρούν στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία εντός της πόλης και απέναντι σε μια απόφαση για την οποία δεν έχει ειδοποιηθεί κανείς και κυρίως η δημοτική αρχή που μέσω του Δημάρχου Γιάννη Συκιώτη εξέδωσε ανακοίνωση (δείτε εδώ).

«Θα μας βρουν απέναντί τους»

Αυτήν ώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για το αν θα μείνουν ή όχι, ενώ έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελέας ανηλίκων, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα τα οποία προέρχονται από τα νησιά και σύμφωνα με το σχέδιο θα προωθηθούν σε χώρες της Ευρώπης.

«Καλούμε άμεσα τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων να ακυρώσουν τα σχέδιά τους, ενώ προτρέπουμε τους αρμοδίους να επιλέξουν χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών με στρατηγικό σχεδιασμό και γνώμονα την ωφέλεια όλων. Τέλος δηλώνουμε ξεκάθαρα την άρνησή μας, να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, χωρίς να μας ρωτούν ούτε και να μας ενημερώνουν. Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύουμε προς όλους, ότι θα μας βρουν απέναντί ως ανθρώπινη ασπίδα αν επιχειρηθεί η εγκατάσταση έστω και ενός μετανάστη/πρόσφυγα στους συγκεκριμένους χώρους».

Τι αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. Καμένων Βούρλων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καμένων Βούρλων, σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα 23-9-2020 , με μοναδικό θέμα τη λήψη απόφασης για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με την εγκατάσταση μεταναστών / προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα εντός του αστικού ιστού των Καμένων Βούρλων, αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Αίτημα προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική- Περιφέρεια- ΕΟΤ) για άμεσο έλεγχο της ξενοδοχειακής μονάδας για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σχετικά με τον covid-19 2.

2. Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων των Καμένων Βούρλων όλων των βαθμίδων

3. Διαβήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς για την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών / προσφύγων από τον αστικό ιστό της πόλης των Καμένων Βούρλων

4. Ενημέρωση των Συλλόγων για συλλογικές δράσεις για την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών / προσφύγων από τον αστικό ιστό της πόλης των Καμένων Βούρλων

5. Περαιτέρω ενέργειες προς αποφυγή των δυσμενών συνεπειών στην ασφάλεια, υγεία και ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση