Πως γιαγιά 80 ετών κάθισε στο εδώλιο γιατί δεν έκοψε τα νύχια του γαϊδάρου της!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 08:15 Πως γιαγιά 80 ετών κάθισε στο εδώλιο γιατί δεν έκοψε τα νύχια του γαϊδάρου της!

Viral έχει γίνει το tweet του δικηγόρου Νίκου Καραγιαννακίδη για μια γιαγιά 80 ετών η οποία βρέθηκε στα δικαστήρια κατηγορούμενη για βάναυση μεταχείριση απέναντι σε ζώο.

Το ζώο σύμφωνα με τη δικογραφία ήταν ο γάιδαρος της στον οποίο δεν είχε κόψει τα νύχια του. Υπεβλήθη μήνυση από Φιλοζωικό σωματείο σύμφωνα με τον ίδιο που γράφει:

«Γιαγιά 80 ετών χήρα σε σχήμα Γ ήταν σήμερα κατηγορούμενη για βάναυση μεταχείριση ζώου διότι στο γαϊδούρι που είχε δεν έκοψε τα νύχια. Φιλοζωική οργάνωση τη μήνυσε κ της πήρε το γάιδαρο.

Στο δικαστήριο έκλαιγε με λιγμούς. Αθωώθηκε!

Αλήθεια, τι κοινωνία αφήνουμε να πλάσουν κάποιοι;»

Το tweet του κ. Καραγιαννακίδη:

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν το πρωί της Πέμπτης (24/9) στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρπενησίου, η γιαγιά ισχυρίστηκε στον Πρόεδρο της Έδρας ότι ουδέποτε κακομεταχειρίστηκε το γαϊδουράκι της, ενώ η συγκίνησή της ήταν τέτοια που δεν άντεξε και άρχισε να κλαίει με λυγμούς.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε μηνυθεί από Φιλοζωική οργάνωση πριν από περίπου ένα χρόνο όταν οι φιλόζωοι πραγματοποιούσαν εκδρομή στο Καρπενήσι και είδαν τη γιαγιά με το γαϊδουράκι και παρατήρησαν πως τα νύχια του ποδιού του δεν ήταν κομμένα και το γαϊδουράκι δυσκολευόταν. Τότε, σύμφωνα πάντα με όσα ακούστηκαν στην δικαστική αίθουσα της έκαναν έντονη παρατήρηση, ενώ με τις νομικές διαδικασίες που κίνησαν της πήραν το γαϊδουράκι από την κατοχή της ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα πήγε σήμερα στο δικαστήριο κατηγορούμενη για «βάναυση κακομεταχείριση ζώου».

Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου κοιτώντας τον Εισαγγελέα αθώωσαν την ηλικιωμένη γυναίκα η οποία μόλις άκουσε την απόφαση ρώτησε γεμάτη αθωότητα την Έδρα «και νερό στα πρόβατά μου ποιος θα μου φέρει που θέλω να τα ποτίζω» Με τον Πρόεδρο να της απαντά «Αγαπητή μου κυρία δεν είμαι πρόεδρος κοινότητας, πρόεδρος Δικαστηρίου είμαι».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση