Φθιώτιδα: Μετά την κακοκαιρία παντού πυρκαγιές!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 08:32 Φθιώτιδα: Μετά την κακοκαιρία παντού πυρκαγιές!

Αυστηρή προειδοποίηση Μωράτη σε όσους ανάβουν φωτιές. Έρχονται πρόστιμα…

Έτρεχαν και δεν έφταναν οι Πυροσβέστες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου, από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Καλαπόδι, Ελάτεια και Βαρδάτες.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τον επικεφαλής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Φθιώτιδας, Πύραρχο Ανδρέα Μωράτη, αμέσως μετά την αλλαγή του καιρού, κάποιοι ξεκίνησαν τις κακές τους συνήθειες ανάβοντας φωτιές για να κάψουν υπολείμματα καλλιεργειών αδιαφορώντας ότι βρισκόμαστε σε αντιπυρική περίοδο και μάλιστα με καιρικές συνθήκες που ευνοούν την πρόκληση πυρκαγιών.

«Ευτυχώς σε όλες τις περιπτώσεις η Υπηρεσία μας επενέβη εγκαίρως. Δυστυχώς όμως κάποιοι εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται. Από τις 11 Ιουνίου που είναι σε ισχύ η Πυροσβεστική Διάταξη 19/2020 έχουν επιβληθεί 10 πρόστιμα», μας ενημερώνει ο κ. Μωράτης που προειδοποιεί ότι τις επόμενες ημέρες θα πέσουν πρόστιμα σε όποιον δε συμμορφώνεται με αυτή.

Μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και την παρακάτω ανακοίνωση ζητώντας από τους πολίτες να σεβαστούν τη φύση και να συμμορφωθούν:

«Μετά τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Φθιώτιδος και ενώ οι καιρός βελτιώθηκε αρκετά φθάνοντας καθημερινά τις μεσημεριανές κυρίως ώρες σε συνθήκες καλοκαιρινές, παρατηρείται το φαινόμενο εναρξεων πυρκαγιών συνεπεία καυσεων υπολειμμάτων καλλιεργειών και λοιπών εκτάσεων από συμπολίτες μας οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις περί απαγόρευσης καύσης εντός της αντιπυρικής περιόδου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αντιπυρική περίοδος λήγει την 31 Οκτωβρίου 2020 και μέχρι τότε απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο. Οι συνθήκες ιδίως τις μεσημβρινες ώρες είναι πολύ ευνοϊκές για την έναρξη και εξάπλωση πυρκαγιών και δεν πρέπει να μας ξεγελά η βροχή που έπεσε το προηγούμενο διάστημα.

Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί από τα αρμόδια όργανα της ΔΙ. Π. Υ. Ν. Φθιώτιδας και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα Διοικητικά πρόστιμα κατ' εφαρμογή της Πυροσβεστικής Διάταξης 19 του 2020.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση