Ντροπή: Χωρίς δασκάλα η τυφλή μαθήτρια στη Φθιώτιδα - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 11:07 Ντροπή: Χωρίς δασκάλα η τυφλή μαθήτρια στη Φθιώτιδα - ΒΙΝΤΕΟ

Όταν είδαμε την τυφλή μαθήτρια στις Ράχες να περνάει στην παρέλαση, με τη βοήθεια δύο συμμαθητριών της, συγκινηθήκαμε....(δείτε εδώ)

Όταν μάθαμε ότι το κοριτσάκι είναι εγκαταλειμμένο εκπαιδευτικά, χωρίς δασκάλα ειδικής αγωγής, όπως δικαιούται, εξοργιστήκαμε....

Οι τυφλοί μαθητές διδάσκονται από Δασκάλους Ειδικής Αγωγής, που γνωρίζουν τον Κώδικα Μπράιγ, το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η 10χρονη τυφλή μαθήτρια της Δ'  δημοτικού στις Ράχες, δεν μπορεί να κάνει μάθημα, αφού η Δασκάλα Ειδικής Αγωγής που διορίστηκε και την ανέλαβε, πήγε για λίγες μέρες στο σχολείο στην αρχή της χρονιάς και μετά πήρε άδεια. Μέχρι σήμερα κάνοντας χρήση κάθε άδειας που δικαιούται, νόμιμα απουσιάζει από το σχολείο, με αποτέλεσμα το τυφλό κοριτσάκι να μην έχει δασκάλα.

Αν και, τόσο ο Διευθυντής του σχολείου Βασίλης Τσελέπης, όσο και η προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώτα Σιδερά - Χουλιάρα, έχουν κάνει ότι περνάει από το χέρι τους για να βρεθεί μια λύση ή να έρθει κάποια αντικαταστάτρια, το γραφειοκρατικό μας σύστημα καλά κρατεί.

Δυστυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες, και τις προηγούμενες χρονιές η τυφλή μαθήτρια αντιμετώπισε ανάλογα προβλήματα, με τους γονείς να τρέχουν και να μην μπορούν να βγάλουν άκρη, όπως και φέτος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την τυφλή μαθήτρια στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2018 στις Ράχες, όπου ο κόσμος συγκινημένος την χειροκροτούσε....και ελπίζουμε η «τυφλή» Πολιτεία να δώσει λύση άμεσα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση