Φθιώτιδα: Διψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων με τα μισά «ορφανά»!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 14:08 Φθιώτιδα: Διψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων με τα μισά «ορφανά»!

Μακραίνει ο κατάλογος με τα ενεργά περιστατικά…

Συνεχώς νέα περιστατικά covid-19 αποκαλύπτονται στη Φθιώτιδα και κυρίως στη Λαμία, μετά από τις εξαντλητικές ιχνηλατήσεις σε επιβεβαιωμένα κρούσματα από τους υπεύθυνους της Περιφέρειας.

Δυστυχώς όμως δε λείπουν και οι περιπτώσεις όπου οι ασθενείς covid προσέρχονται αυτοβούλως σε κάποιο εργαστήριο μετά από συμπτώματα, χωρίς να μπορούν να πουν με βεβαιότητα από που έχουν κολλήσει.

Για το βράδυ της Παρασκευής (6/11) το ρεπορτάζ αποκάλυψε σε πρώτη φάση, 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού εκ των οποίων τα 9 στη Λαμία. Από αυτά τα πέντε είναι από ιχνηλάτηση γνωστού κρούσματος και τα άλλα πέντε συγκαταλέγονται στα «ορφανά».

Ειδικότερα, από δειγματοληψίες που έγιναν στο Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Λαμίας, βρέθηκαν έξι καινούρια κρούσματα εκ των οποίων οι πέντε άνδρες και η μία γυναίκα. Και οι πέντε άνδρες προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση γνωστού κρούσματος, μεταξύ των οποίων και ένας πυροσβέστης.

Αντίθετα το περιστατικό της γυναίκας παρουσιάζεται ως «εισαγόμενο». Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ταξιδέψει πρόσφατα στα Γρεβενά όπου πιθανόν να κόλλησε.

Στην παραπάνω εξάδα προστίθεται και μία γυναίκα που εργάζεται στην Αμφίκλεια και έδωσε δείγμα στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

Αργά το βράδυ επίσης προέκυψαν άλλα τρία κρούσματα covid-19 σε νεαρά άτομα από τη Λαμία. Μία γυναίκα 24 ετών και δύο άνδρες 28 με 30 ετών που παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα και θέλησαν να σιγουρευτούν κάνοντας το τεστ.

Σημειώνουμε ότι τα τέσσερα τελευταία δεν φαίνεται να αποτελούν επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος. Τέλος στα συνολικά τεστ του τελευταίου 24ωρου είχαμε και άλλα δύο θετικά, που αντιστοιχούσαν όμως σε επαναληπτικό τεστ ήδη γνωστών περιστατικών.

Αναφορικά με τα κρούσματα που χρέωσε ο ΕΟΔΥ στη Φθιώτιδα στο χάρτη της Παρασκευής, δε βρίσκεται κανένα από τα παραπάνω.

Στη λίστα καταγράφονται τρεις άνδρες και μία 48χρονη γυναίκα από τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή και μια 59χρονη από την Αταλάντη. Αν επαληθευτούν ότι πρόκειται για μόνιμους κάτοικους της περιοχής και δεν είναι κάποιο νέο λάθος του ΕΟΔΥ, τότε το τελευταίο 24ωρο θα έχει δώσει 15 νέα περιστατικά.

Τα κρούσματα στους άλλους νομούς της Στερεάς

Στην υπόλοιπη Στερεά, δόθηκαν άλλα 14 κρούσματα από τα οποία έμειναν τελικά 12, καθώς ένας νεαρός άνδρας από τη Θήβα είχε καταχωρισθεί δύο φορές, ενώ ξαναμετρήθηκε γυναίκα από το Βαθύ Αυλίδας.

Έτσι τα 10 κρούσματα της Βοιωτίας αντιστοιχούν σε άλλους δύο άνδρες από τη Θήβα (εκτός του 21χρονου) ηλικίας 48 και 28 ετών, έναν από τον Άγιο Θωμά 28 ετών και έναν ακόμη νεαρό από τη Λιβαδειά. Η πρωτεύουσα του νομού αυτή τη φορά είχε μόνο δύο ασθενής με covid-19, καθώς καταγράφεται και μια ηλικιωμένη γυναίκα 75 ετών. Τέλος η λίστα συμπληρώνεται από μία 46χρονη από την Ασωπία και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το Κυριάκι.

Στην Εύβοια τελικά είχαμε μόνο ένα κρούσμα σε 52χρονη από τη Χαλκίδα, όσα και στη Φωκίδα με έναν 34χρονο από την Άμφισσα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση