Λαμία: Πέντε τα κρούσματα σε νεοσύλλεκτους του ΚΕΥΠ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 09:05 Λαμία: Πέντε τα κρούσματα σε νεοσύλλεκτους του ΚΕΥΠ

Δύο σε καραντίνα εντός στρατοπέδου μέχρι την επιβεβαίωση από μοριακό τεστ…

Εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιείται η κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2020 Στ’ ΕΣΣΟ, σύμφωνα με τις διαταγές του ΓΕΣ.

Ακόμη και στατιστικά ήταν αναμενόμενο, μέσα στους νέους προς κατάταξη να βρεθούν ασθενείς covid-19 και μάλιστα ασυμπτωματικοί, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ανθρώπους αυτής της ηλικίας που μολύνονται από τον sars-cov2.

Εξαίρεση δεν μπορούσε να αποτελέσει το ΚΕΥΠ, που από το πρωί της Δευτέρας δεχόταν νεοσύλλεκτους που ξεπέρασαν τους 240, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν πέντε κρούσματα κορωνοϊού μετά από rapid test.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τέσσερα περιστατικά αντιστοιχούν σε νέους από την Πιερία και ένα από το Κιλκίς.

Οι τρεις μάλιστα εξ αυτών που συνοδευόντουσαν από συγγενείς, επέστρεψαν σπίτι τους για καραντίνα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ, ενώ οι άλλοι δύο θα παραμείνουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΚΕΥΠ δυναμικότητας περίπου 50 κλινών.

Μάλιστα το ποσοστό (κάτι παραπάνω από 2%) που αντιστοιχεί στο στρατόπεδο της Λαμίας φαντάζει μικρό, αν σκεφθεί κανείς ότι δέχτηκε νεοσύλλεκτους από επιβαρημένες επιδημιολογικά περιοχές της βορείου Ελλάδος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ανέμεναν ακόμη και 1 στους 10 να βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό, δείγμα της έντασης της πανδημίας στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Σημειώνουμε τέλος ότι το ΚΕΥΠ δέχτηκε ήδη 30 νεοσύλλεκτους από τη Λάρισα, οι οποίοι πέρασαν από έλεγχο covid-19 και ήταν αρνητικοί, ενώ αναμένονται κι άλλοι μετά το πέρας των εξετάσεων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση