Λαμία: Δύο βρέφη θετικά στον κορωνοϊό - Οκτώ νέα κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 08:04 Λαμία: Δύο βρέφη θετικά στον κορωνοϊό - Οκτώ νέα κρούσματα

Τέσσερα ακόμη άτομα στο Πέτρινο κτίριο του Νοσοκομείου Λαμίας. Επεκτείνεται η ΜΕΘ Κορωνοϊού - Έρχονται τα κρεβάτια του Ιδρύματος "Νιάρχος"...

Μετά από τα 22 επιβεβαιωμένα κρούσματα που έδωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Πέμπτης (12/11) άλλα οκτώ νέα περιστατικά covid-19, αποκαλύφθηκαν από τις ιχνηλάτησεις ή από αυτόβουλη προσέλευσή τους στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ανάμεσα στα νέα περιστατικά και δύο μωρά 3 και 6 μηνών, με τους γονείς του να έχουν ήδη νοσήσει από κορωνοϊό και να βρίσκονται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το 3 μηνών μωρό, θα διακομιστεί για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία".

Επιπλέον τέσσερα νέα περιστατικά, εισήχθησαν στην κλινική του Πέτρινού κτιρίου. Πρόκειται για έναν 70χρονο από τη Λαμία, έναν 72χρονο από τα Καμένα Βούρλα και ένα ακόμη ζευγάρι από τη Λαμία.

Την οκτάδα κλείνουν δύο ακόμη περιπτώσεις γυναικών από τη Λαμία ηλικίας 27 και 52 ετών που εκδήλωσαν ύποπτα συμπτώματα και επιβεβαιώθηκε ότι νοσούν, χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία τους.

Γεγονός είναι ότι με τα παραπάνω περιστατικά το πέτρινο κτίριο έφτασε και πάλι στους 11 ασθενείς, όταν η χωρητικότητά του έχει διαμορφωθεί στις 24 κλίνες.

Για την υποστήριξη των σοβαρών περιστατικών, με ενέργειες της διοίκησης και σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μελετάται η επέκταση της ΜΕΘ κατά 5 ακόμη κλίνες. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί με το πέρας της ερχόμενης εβδομάδας. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση και των 7 κλινών ΜΕΘ Κορωνοϊού από το Ίδρυμα Νιάρχος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση