Κοντοζαμάνης από Λαμία: Κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 09:18 Κοντοζαμάνης από Λαμία: Κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Υποσχέθηκε ενίσχυση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Περιοδεία του υφυπουργού Υγείας στα Νοσοκομεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Το Νοσοκομείο Λαμίας επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (2/12) ο υφυπουργός υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στο πλαίσιο ημερήσιας περιοδείας του στα Νοσοκομεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας για την δια ζώσης καταγραφή της κατάστασης του συστήματος υγείας σε ένα οριακό χρονικό σημείο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης παραδέχτηκε ότι είναι κρίσιμο το επόμενο 15ημερο τώρα που δείχνει να έχει σταματήσει η αυξητική πορεία του ιού και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα για την προστασία τη δική τους και του υγειονομικού προσωπικού που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή.

Για τη στήριξη των Νοσοκομείων και γενικά του συστήματος υγείας, ο ίδιος υποστήριξε ότι το έχουν ενισχύσει με προσωπικό με καινούριο εξοπλισμό και πρόσθετους οικονομικούς πόρους αναφέροντας ενδεικτικά τα νέα κρεβάτια ΜΕΘ covid που λειτουργούν πλέον στην 5η ΥΠΕ και στη Λαμία ειδικότερα. Απαντώντας σε ερώτηση του LamiaReport σχετικά με την άρση του Lockdown ο υφυπουργός υγείας εξήγησε ότι είναι συνυφασμένο με την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κοντοζαμάνη:

Τον υφυπουργό Υγείας στα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ συνόδευσε ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτης Σερέτης, ενώ τον κ. Κοντοζαμάνη στη Λαμία υποδέχτηκε ο Διοικητής του ΓΝ Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς και ο Αναπληρωτής Διοικητής Γεώργιος Καραβάνας.

Ο υφυπουργός θέλησε να δει όλο το προσωπικό που απασχολείται στη μάχη κατά του κορωνοϊού, συγκεντρώνοντας προβλήματα και καταγράφοντας ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας. Το σημαντικότερο σύμφωνα με όλα όσα συζητήθηκαν είναι η ενίσχυση του Νοσοκομείου Λαμίας με 25 άτομα νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ δεσμεύθηκε στη Διοίκηση για την προκήρυξη οκτώ θέσεων ιατρών ΜΕΘ (μαζί με όσες έμειναν άγονες).

Τέλος ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε και στο πέτρινο κτίριο και για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει κατά τη διάρκεια της έξαρσης των κρουσμάτων, τονίζοντας την ανάγκη χρηματοδότησης για τον εξοπλισμό του.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη στο Νοσοκομείο Λαμίας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση