Τρία νέα κρούσματα σε αστυνομικούς στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 14:06 Τρία νέα κρούσματα σε αστυνομικούς στη Λαμία

Νέα καραντίνα για στενές επαφές…

Μέσα στη δίνη της πανδημίας δεν ήταν δυνατόν να μείνουν αλώβητοι αστυνομικοί υπάλληλοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο με μόνη προφύλαξη μία απλή μάσκα και ενίοτε χειρουργικά γάντια.

Έτσι αργά το βράδυ της Παρασκευής (4/12) επέστρεψαν θετικά στον κορωνοϊό δύο τεστ αστυνομικών ως συνέχεια ενός ακόμη θετικού τεστ που είχε βγει σε συνάδελφό τους την Τετάρτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει γίνει ιχνηλάτηση επαφών και όσοι είχαν άμεση σχέση έχουν μπει σε καραντίνα.

Η αρχή είχε γίνει στα μέσα του Οκτώβρη με την αποστολή διμοιρίας στο τότε επίκεντρο της πανδημίας, στην Αθήνα, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πέντε αστυνομικοί νόσησαν τότε από την επικίνδυνη ασθένεια.

Ακολούθησε ένα κρούσμα αστυνομικού στο ΑΤ Δομοκού στα μέσα Νοεμβρίου , το οποίο σε συνδυασμό με τη διμοιρία που προσφέρθηκε και πάλι στην πρωτεύουσα για τα μέτρα του Πολυτεχνείου αυτή τη φορά, φτάσαμε να μετράμε άλλα τρία άτομα ως ασθενείς της covid-19.

Από τότε τουλάχιστον άλλοι 4 συνάδελφοί τους ανιχνεύθηκαν θετικοί στη νόσο με ένα τουλάχιστον άτομο να παραμένει θετικό μέχρι σήμερα. Επρόκειτο ευτυχώς για μεμονωμένα περιστατικά από επαφές στο οικείο περιβάλλον τους που αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Θεωρήσαμε σκόπιμη τη συγκεκριμένη αναδρομή, καθώς την Κυριακή συμπληρώνονται 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ευελπιστούμε το Αρχηγείο να έχει τη σύνεση τουλάχιστον να μην επιτρέψει μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς ότι ισχύει για όλους τους ανθρώπους ισχύει βέβαια και για τους αστυνομικούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση