Διασωληνώθηκε Λαμιώτης και μπήκε στη ΜΕΘ Covid

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 08:00 Διασωληνώθηκε Λαμιώτης και μπήκε στη ΜΕΘ Covid

Δεύτερος θάνατος το τελευταίο 24ωρο από κορωνοϊό - Πέθανε 69χρονος από τη Βοιωτία που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας…

Μάχη για τη ζωή του δίνει στη ΜΕΘ κορωνοϊού του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας 71χρονος Λαμιώτης μετά από επιπλοκές που του δημιούργησε η επικίνδυνη ασθένεια.

Ο 71χρονος διασωληνώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και αναζητούνταν ΜΕΘ σε Νοσοκομείο της Πελοποννήσου για τη διακομιδή του. Τελικά λίγες ώρες αργότερα είχαμε τη δυσάρεστη είδηση με την κατάληξη του 69χρονου από τη Λιβαδειά που νοσηλευόταν από τα τέλη Νοεμβρίου στη ΜΕΘ κορωνοϊού Λαμίας και ο 71χρονος πήρε αμέσως τη θέση του.

Δυστυχώς η κατάσταση στις Εντατικές όλης της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας (Λαμία και Χαλκίδα) είναι εδώ και μέρες οριακή, καθώς όποιο κρεβάτι και να αδειάσει γεμίζει αμέσως από κάποιον άλλον ασθενή. Στη Λαμία νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 10 άνδρες και 1 γυναίκα με μέσο όρο ηλικίας τα 65 έτη.

Η απώλεια του 69χρονου ήταν ο 25ος θάνατος που θρηνεί η Στερεά από τις 3 Νοεμβρίου και ο 5ος - και πιο νέος - στη Βοιωτία καθώς μόλις το Σάββατο (5/12) είχαμε την απώλεια μιας 72χρονης από την Αλίαρτο που κατέληξε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Πρέπει να σημειώσουμε ότι στη νεοσύστατη ΜΕΘ του ΓΝ Χαλκίδας είχαμε την Κυριακή (6/12) το θάνατο ενός ακόμη συνανθρώπου μας από την Καρδίτσα, 73 ετών.

Δύο θυμίζουμε ότι ήταν οι θάνατοι μέσα στο 24ωρο και στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς νωρίτερα το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστός ο θάνατος μιας 84χρονης γυναίκας από τη Μακρακώμη που νοσηλευόταν στην κλινική covid στο Πέτρινο κτίριο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση