ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 18 oC
Αναζήτηση:

ΜΚΟ Παιδική Χαρά: «Μάζεψαν 63.000 ευρώ και μας έδωσαν μόνο 40.000» καταγγέλλει ο πατέρας 12χρονης με σοβαρό πρόβλημα υγείας

ΜΚΟ Παιδική Χαρά: «Μάζεψαν 63.000 ευρώ και μας έδωσαν μόνο 40.000» καταγγέλλει ο πατέρας 12χρονης με σοβαρό πρόβλημα υγείας

«Όταν διαμαρτυρηθήκαμε και δημιουργήθηκε ένταση, μας είπαν ότι θα κρατούσαν το υπόλοιπο ποσό στην τράπεζα για δύο με τρία χρόνια», λέει στο newsit.gr ο πατέρας της Αγγελικής που απευθύνθηκε στην ΜΚΟ του Φιρινίδη.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Μια ακόμη καταγγελία για τη δράση της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από έναν πατέρα στη Ρόδο, ο οποίος είχε απευθυνθεί στη συγκεκριμένη οργάνωση προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη θεραπεία της κόρης του όταν ήταν 12 ετών.

Όπως υποστηρίζει στην καταγγελία του, ενώ οι δωρεές του κόσμου είχαν φτάσει περίπου τις 62.000 με 63.000 ευρώ, στην οικογένειά του δόθηκαν μόνο 40.000 ευρώ, με τα υπόλοιπα 22.000 με 23.000 ευρώ να παραμένουν, σύμφωνα με όσα του είχαν αναφέρει, στα ταμεία της οργάνωσης.

Ο πατέρας της Αγγελικής περιγράφει στο newsit.gr πώς ήρθε σε επικοινωνία με τη συγκεκριμένη ΜΚΟ πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν η οικογένειά του βρισκόταν αντιμέτωπη με τη σοβαρή περιπέτεια υγείας της κόρης του. Παρότι, όπως αναφέρει, αρχικά δεν είχε αντιληφθεί κάτι ύποπτο, στη συνέχεια άρχισε να αναρωτιέται γιατί δεν τους αποδόθηκε το σύνολο των χρημάτων που είχαν συγκεντρωθεί για το παιδί τους.

«Είχαμε επικοινωνήσει με τη συγκεκριμένη οργάνωση για να μας βοηθήσει οικονομικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η κόρη μας. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τίποτα περίεργο. Εμείς είχαμε τον πόνο μας με το παιδί και δεν πήγε καν το μυαλό μας ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν γνώριζα καν αυτούς τους ανθρώπους», αναφέρει αρχικά και συνεχίζει:

«Πράγματι, συγκεντρώθηκαν χρήματα και μας έδωσαν το ποσό που χρειαζόμασταν για τους γιατρούς, τη νοσηλεία και τις μετακινήσεις μας. Είχαμε έρθει από τη Ρόδο στην Αθήνα και μείναμε περίπου δύο μήνες, καθώς το παιδί νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αφού δεν υπήρχε διαθέσιμη λύση σε δημόσιο νοσοκομείο. Το ποσό που χρειαζόμασταν ήταν περίπου 40.000 ευρώ και πράγματι μας το έδωσαν. Ωστόσο, μας είχαν ενημερώσει ότι από τις δωρεές του κόσμου είχαν συγκεντρωθεί συνολικά περίπου 62.000 με 63.000 ευρώ, αν θυμάμαι καλά».

Τα 23.000 ευρώ που δεν δόθηκαν ποτέ στην οικογένεια

Παρότι η οικογένεια είχε λάβει το ποσό που χρειαζόταν για τη νοσηλεία και τις θεραπείες της μικρής Αγγελικής, ο πατέρας της άρχισε να ζητά εξηγήσεις από τους υπευθύνους της ΜΚΟ για την τύχη των υπόλοιπων χρημάτων. Σύμφωνα με την καταγγελία του, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι τα χρήματα θα παρέμεναν στην οργάνωση, ενώ όταν επέμεινε να μάθει τι θα απογίνουν, του είπαν ότι δεν τα χρειαζόταν.

«Εμείς πήραμε τις 40.000 ευρώ, αλλά τα υπόλοιπα χρήματα δεν μας τα έδωσαν ποτέ. Όταν τους ρώτησα τι θα γίνουν αυτά τα χρήματα, αφού είχαν συγκεντρωθεί από δωρεές για το παιδί μας, μου απάντησαν ότι θα τα κρατήσουν. Μάλιστα, κάποια στιγμή μας είπαν: “Τι τα θέλετε αυτά τα χρήματα; Τα θέλετε για προσωπική σας αμοιβή;”. Τους απάντησα φυσικά πως όχι. Δεν ζητούσαμε χρήματα για προσωπική μας χρήση. Αυτά τα χρήματα τα είχε προσφέρει ο κόσμος για να βοηθήσει την κόρη μας. Είχαμε πολλούς γνωστούς και στη Ρόδο που είχαν κινητοποιηθεί και είχαν βοηθήσει οικονομικά. Ο κόσμος έδωσε από το υστέρημά του για το παιδί μας και γι’ αυτό θεωρούσα ότι έπρεπε να γνωρίζουμε τι θα απογίνουν όλες αυτές οι δωρεές», περιγράφει ο πατέρας της 12χρονης.

Η οικογένεια, όπως υποστηρίζει ο πατέρας, διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση της οργάνωσης να κρατήσει τα υπόλοιπα χρήματα. Τότε, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ τον ενημέρωσαν ότι το ποσό θα παρέμενε σε τραπεζικό λογαριασμό για δύο έως τρία χρόνια, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που η Αγγελική χρειαζόταν ξανά κάποια θεραπεία. Διαφορετικά, τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν σε κάποια άλλη οικογένεια.

«Όταν διαμαρτυρηθήκαμε και δημιουργήθηκε ένταση, μας είπαν ότι θα κρατούσαν το υπόλοιπο ποσό στην τράπεζα για δύο με τρία χρόνια. Μας εξήγησαν ότι, αν το παιδί χρειαζόταν ξανά κάποια θεραπεία ή προέκυπτε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, θα μπορούσαν να μας δώσουν τα χρήματα. Διαφορετικά, μας είπαν ότι θα μπορούσαν να τα διαθέσουν ως δωρεά σε κάποια άλλη οικογένεια».

«Ωστόσο, αυτά τα χρήματα δεν μας δόθηκαν ποτέ. Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η περιπέτεια υγείας της κόρης μου, δεν είχαμε ξανά καμία επικοινωνία με τη συγκεκριμένη οργάνωση. Ούτε τηλεφώνημα ούτε κάποια άλλη ενημέρωση για το τι απέγινε το υπόλοιπο ποσό», λέει.

«Ο κόσμος έδωσε από το υστέρημά του για το παιδί μας»

Περίπου πέντε χρόνια μετά την περιπέτεια υγείας της κόρης του, ο πατέρας της Αγγελικής πληροφορήθηκε όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση της «Παιδικής Χαράς» και, όπως λέει, έπεσε από τα σύννεφα.

Παρότι είχε διαμαρτυρηθεί για τα χρήματα που δεν αποδόθηκαν στην οικογένεια, αποφάσισε τότε να μην ασχοληθεί περαιτέρω, καθώς το σημαντικότερο για εκείνον ήταν ότι η κόρη του είχε καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας της.

«Είχαμε διαμαρτυρηθεί τότε, αλλά επειδή το παιδί μου έγινε καλά, αποφάσισα να μην ασχοληθώ άλλο με την υπόθεση. Έχουν περάσει περίπου πέντε χρόνια από τότε και το σημαντικότερο για εμένα ήταν ότι η κόρη μου είχε ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας της. Τώρα που διάβασα όσα έχουν γίνει γνωστά για τη συγκεκριμένη οργάνωση, έπεσα από τα σύννεφα. Δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί με άλλες οικογένειες ούτε αν έχουν λάβει όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τα παιδιά τους», τονίζει.

«Στη δική μας περίπτωση, πάντως, μιλάμε για περίπου 22.000 με 23.000 ευρώ που, σύμφωνα με όσα μας είχαν πει, συγκεντρώθηκαν αλλά δεν μας αποδόθηκαν. Και δεν είναι μόνο δικά μας χρήματα. Είναι χρήματα του κόσμου, ανθρώπων που μπορεί να στερήθηκαν κάτι από τον εαυτό τους για να βοηθήσουν το παιδί μας. Ο κόσμος πρόσφερε αυτά τα χρήματα για έναν συγκεκριμένο σκοπό, για να βοηθήσει την κόρη μας. Δεν γνωρίζω τελικά τι απέγινε το υπόλοιπο ποσό. Εμείς είδαμε ένα καλό μέσα από αυτή την ιστορία, γιατί το παιδί μας έγινε καλά. Από την άλλη, όμως, υπάρχει και αυτή η ιστορία με τα χρήματα που δεν μας δόθηκαν. Όπως το λέω εγώ, ήταν ένα καλό και μισή εξαπάτηση. Δυστυχώς», καταλήγει ο πατέρας της Αγγελικής.

ΜΚΟ Παιδική Χαρά: «Δεν θα πάρεις ούτε ένα ευρώ, τα χρήματα μπλοκαρίστηκαν στην τράπεζα» – Η συγκλονιστική μαρτυρία πατέρα 9χρονου για έρανο «μαϊμού»

Τα email που ξεσκέπασαν το κύκλωμα πίσω από τη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» και το πάρτι εκατομμυρίων του Φινιρίδη και των συνεργών του
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Τα email που ξεσκέπασαν το κύκλωμα πίσω από τη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» και το πάρτι εκατομμυρίων του Φινιρίδη και των συνεργών του
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Φλωρίδης: Οι αποκαλύψεις για τη διαφθορά δεν συνδέονται με τις εκλογές, θεαματικά τα αποτελέσματα του ελληνικού FBI
Πώς η «Παιδική Χαρά» του Φιρινίδη εξαπατούσε κόσμο επί 8 χρόνια: Το κόλπο με τις προπληρωμένες κάρτες, οι φωτογραφίες διαφορετικών παιδιών και τα στοιχήματα