Φθιώτιδα: Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 10:07 Φθιώτιδα: Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο

Νέο οικογενειακό δράμα με την απώλεια ηλικιωμένου ζευγαριού από κορωνοϊό…

Η μακάβρια λίστα των θανάτων από κορωνοϊό στη Φθιώτιδα συνεχίζεται και σε μία ακόμη περίπτωση χτύπησε διπλά μια οικογένεια.

Το βράδυ της Πέμπτης (10/12) κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού στο πέτρινο κτίριο του Νοσοκομείου Λαμίας, 86χρονη από χωριό της Δυτικής Φθιώτιδας. Δύο ημέρες νωρίτερα στο ίδιο κτίριο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ο 86χρονος σύζυγός της χτυπημένος κι εκείνος από τον κορωνοϊό.

Είναι το δεύτερο ηλικιωμένο ζευγάρι που χάνεται με τον ίδιο τρόπο στη Φθιώτιδα σε διάστημα λίγων ημερών, από κορωνοϊό σκορπώντας τη θλίψη στους ανθρώπους τους, που καλά - καλά δεν πρόλαβαν να τους χαιρετίσουν.

Ανάλογα περιστατικά δυστυχώς καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα, καθώς ο ιός αποδεικνύεται θανατηφόρος για σημαντικό ποσοστό ασθενών μεγάλης ηλικίας.

Σημειώνουμε ότι αυτός ήταν ο 4ος θάνατος από την περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας, ενώ συνολικά ο νομός θρηνεί την απώλεια τουλάχιστον 17 ατόμων, σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία. Δεν αποκλείεται πάντως να μην έχουν καταγραφεί κάποιοι θάνατοι ειδικά υπερήλικων ατόμων που νόσησαν από κορωνοϊό αλλά ουδέποτε νοσηλεύτηκαν και πέθαναν στο σπίτι τους από την επικίνδυνη ασθένεια.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση