Κρούσματα και στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 09:02 Κρούσματα και στις Φυλακές Δομοκού

Αστυνομικοί και ποδοσφαιριστής ακόμη στη λίστα του ΕΟΔΥ…

Δεκατέσσερα περιστατικά covid-19 «χρέωσε» ο ΕΟΔΥ στη Φθιώτιδα στο χάρτη της 17ης Δεκεμβρίου.

Φιλοξενώντας περιστατικά που ανιχνεύθηκαν από τις 14 μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η λίστα που περιλαμβάνει για πρώτη φορά κρατούμενους από τη Φυλακή Δομοκού!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δύο καινούριοι κρατούμενοι ηλικίας 68 και 41 ετών ανιχνεύθηκαν στα μοριακά τεστ που έγιναν τη Δευτέρα θέτοντας σε συναγερμό όλο το Κατάστημα Κράτησης. Πρόκειται για τους δύο από τους τρεις κρατούμενους που μεταφέρθηκαν την παραπάνω ημέρα από τη Λάρισα στο Δομοκό, καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνο με το υγειονομικό πρωτόκολλο, κάθε νεοεισερχόμενος κρατούμενος μπαίνει σε περιορισμό εωσότου βγει το τελευταίο τεστ που είναι μοριακό. Οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι είχαν φύγει με αρνητικό τεστ από τις Φυλακές της Λάρισας που δοκιμάζονται από τον ιό.

Η λίστα όμως περιλαμβάνει και τους δύο υπαλλήλους (άνδρας - γυναίκα) της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαμιέων που προέκυψαν την Τετάρτη μετά από ιχνηλάτηση, αλλά και την 52χρονη αστυνομικό που ανιχνεύθηκε το πρωί της Πέμπτης στα rapid test. Από τις επαφές της σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει άλλος ένας αστυνομικός θετικός, ενώ σε καραντίνα έχει μπει ένας ακόμη στενή επαφή του δευτέρου.

Πρέπει να σημειώσουμε επίσης και ένα ακόμη κρούσμα που σημειώνεται στην ομάδα του ΠΑΣ Λαμία σε πολύπειρο ποδοσφαιριστή του. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό σε λιγότερο από μία εβδομάδα και οπωσδήποτε προβληματίζει.

Από τα υπόλοιπα περιστατικά έχουμε έναν 80χρονο και μία 65χρονη από την Αταλάντη, έναν 48χρονο και μία 64χρονη από τη Μαλεσίνα, ένας 72χρονος από το Δομοκό και μία αλλοδαπή 46 ετών που διαμένει σε χωριό της Στυλίδας.

Τέλος από Λαμία είναι μία ακόμη 25χρονη και ένας 78χρονος.

Στα υπόλοιπα περιστατικά (7) που εντοπίστηκαν στη Στερεά τα έξι (6) είναι στη Βοιωτία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 74χρονο από Αντίκυρα, 80χρονο από τα Βάγια, έναν 38χρονο από το Σχηματάρι, δύο άνδρες 33 και 27 ετών από τη Θήβα και τέλος μία 69χρονη από οικισμό της Θήβας που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της πόλης.

Από την Εύβοια το μοναδικό κρούσμα που χρεώνεται στο νομό είναι ένας 28χρονος αλλοδαπός από τη Χαλκίδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση