Λαμία: «Έσπασε» την καραντίνα και το πλήρωσε ακριβά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 08:14 Λαμία: «Έσπασε» την καραντίνα και το πλήρωσε ακριβά

Πρόστιμο 5.000€ και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 37χρονης για σπάσιμο καραντίνας…

Το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ καλείται να καταβάλει 37χρονη από την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, η οποία αποφάσισε να «σπάσει» την υποχρεωτική καραντίνα στην οποία βρισκόταν ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο διάστημα είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό ο σύζυγός της και η ίδια τέθηκε σε καραντίνα μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού αλλά και την τήρηση της καραντίνας, αστυνομικοί του ΑΤ Λαμίας αναζήτησαν την Κυριακή (20/12) το πρωί την 37χρονη στο σπίτι της, όπου και δεν ανευρέθη.

Σε βάρος της κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και συγκεκριμένα ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν 10 ημέρες, μία άλλη γυναίκα στη Λαμία είχε «σπάσει» την καραντίνα θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και της είχε επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο. Η αρχή είχε γίνει πάντως στις 20 Νοεμβρίου, όταν το 5χιλιαρο είχε επιβληθεί σε 55χρονο στη Σπερχειάδα, που είχε βγει πριν τελειώσει η καραντίνα του.

Να συμπληρώσουμε τέλος ότι στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων σε όλη τη χώρα, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 06:00’ το πρωί του Σαββάτου, είχαν γίνει 66.353 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.789 παραβάσεις, ενώ συνελήφθησαν και 21 άτομα.

Μάλιστα στη Θεσσαλία είχαμε την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε καφέ-μπαρ-αναψυκτήριο. Επιπλέον για περιορισμό μετακίνησης στη Στερεά Ελλάδα, επιβλήθηκαν 117 πρόστιμα των 300 ευρώ και για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. 38.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση