Φθιώτιδα: Νέο κρούσμα στις Φυλακές Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 08:47 Φθιώτιδα: Νέο κρούσμα στις Φυλακές Δομοκού

Ανησυχία στο Κατάστημα Κράτησης…

Θετικός στην covid-19 βρέθηκε 44χρονος Λαμιώτης σωφρονιστικός υπάλληλος στις Φυλακές Δομοκού, προκαλώντας αναστάτωση στο Κατάστημα Κράτησης ειδικά μετά την τελευταία περιπέτεια με το θετικό κρατούμενο που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τα "εισαγόμενα" περιστατικά από τις Φυλακές Λάρισας.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για ένα ακόμη θετικό περιστατικό σε υπάλληλο των Φυλακών, που δεν καταγράφεται ωστόσο στο χάρτη του ΕΟΔΥ της 29ης Δεκεμβρίου, ενώ από την ιχνηλάτηση προκύπτει τουλάχιστον ένας ακόμη υπάλληλος που μετακινούνταν μαζί τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν βάρδια το περασμένο Σάββατο (26/12) όταν σημειώθηκε και το αιματηρό επεισόδιο με το μαχαίρωμα του Ρομά και μάλιστα ήταν από τους ανθρώπους που επενέβησαν για να βοηθήσουν τους τραυματίες!

Συνολικά έξι είναι τα νέα κρούσματα ππου παρουσιάζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στη Φθιώτιδα σύμφωνα με το χάρτη της 29ης Δεκεμβρίου. Και τα υπόλοιπα πέντε εντοπίζονται στη Λαμία εκ των οποίων τα δύο ανήκουν στην οικογένεια του γιατρού του Νοσοκομείου που διαγνώσθηκε θετικός την προηγούμενη.

Έχουμε επίσης έναν 31χρονο αστυνομικό που προέκυψε από επαφή κρούσματος και ενώ τελείωσε η 14ημερη καραντίνα του, έναν ακόμη 88χρονο και μία γυναίκα 56 ετών που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Στην υπόλοιπη Στερεά, έχουμε 12 νέα περιστατικά covid-19 στη Βοιωτία.

Στο Σχηματάρι έχουμε μητέρα και κόρη 67 και 36 ετών αντίστοιχα, ενώ τρεις εργαζόμενες σε Μαυρομμάτι 31 ετών, 46χρονη στην Αλίαρτο και 47χρονη στους Αγίους Θεοδώρους, βρέθηκαν θετικές, όμως είχαν μέρες να πάνε στη δουλειά τους. Εργαζόμενος είναι ένας ακόμη 40χρονος από την Αλίαρτο που απείχε τις τελευταίες ημέρες από τη δουλειά του, ενώ από το ίδιο μέρος είναι μία 64χρονη. Τρία ακόμη περιστατικά είναι στη Θήβα όλες γυναίκες 39, 46 και 72 ετών, ένας άνδρας 66 ετών στα Οινόφυτα και ένας αγόρι 16 ετών στα Σκούρτα.

Τέλος 5 κρούσματα έχουμε στην Εύβοια, όλες γυναίκες από 40 έως 65 ετών και ένα βρέφος. Τα δύο περιστατικά εντοπίζονται στη Χαλκίδα, άλλα δύο στη Νέα Αρτάκη και τέλος ένα στο Βασιλικό.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση