Λαμία: Μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού στους Ρομά (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 11:20 Λαμία: Μεγάλη η διασπορά του κορωνοϊού στους Ρομά (ΦΩΤΟ)

Στο πόδι οι υγειονομικές αρχές που κάνουν τεστ μετ’ εμποδίων. Τι έδειξαν οι τελευταίες δειγματοληψίες των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ…

Τρομάζει το τελικό αποτέλεσμα των γρήγορων τεστ ανίχνευσης αντιγόνου που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου, οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στον οικισμό των Ρομά στην Ανθήλη.

Σε σύνολο 98 τεστ τα 16 βγήκαν θετικά, ενώ πραγματοποιήθηκαν άλλα 12 μοριακά τεστ σε στενές επαφές του 44χρονου που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Λαμίας και σε μία ακόμη οικογένεια.

Οι άνθρωποι των ΚΟΜΥ με την υποστήριξη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Υγείας του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτη Στασινό, γύρισαν όλον τον οικισμό προσπαθώντας να πάρουν δείγμα από όσο το δυνατόν περισσότερους Ρομά, ωστόσο κατέστη αδύνατο να εντοπίσουν τη δεύτερη 51χρονη Ρομά που ανιχνεύθηκε θετική στον ιό στο Νοσοκομείο Λαμίας και έδωσε λάθος τηλέφωνο.

Έτσι δεν μπόρεσε να γίνει η ιχνηλάτηση των επαφών της παρόλα αυτά τα ευρήματα ήταν σημαντικά με τα δεκαέξι (16) κρούσματα να κατανέμονται μεταξύ έξι (6) διαφορετικών σπιτιών και παραπηγμάτων.

Μόνο τα τρία (3) από αυτά είναι επιβεβαιωμένες επαφές προηγούμενου κρούσματος, ενώ με τα τελευταία θετικά φτάσαμε τα 22 σε Ανθήλη και Καμηλόβρυση και χωρίς να ξέρουμε το αποτέλεσμα από τα μοριακά τεστ!

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ο κ. Στασινός με γρήγορες κινήσεις θα εξασφαλίσει την τροφοδοσία των οικογενειών που θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα, ενώ δόθηκαν οδηγίες σε ασθενείς και μη, προκειμένου να προφυλάξουν και να προφυλαχτούν αντίστοιχα.

Οι περισσότεροι πάντως από όσους έδωσαν θετικό δείγμα, ήταν ασυμπτωματικοί. Τα τεστ θα συνεχιστούν όπως και η προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών τους, ενώ αναμένονται περαιτέρω οδηγίες από την Πολιτική Προστασία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση