Έκτακτα μέτρα στην Κοινότητα Ανθήλης μετά τα κρούσματα στον οικισμό των Ρομά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 09:15 Έκτακτα μέτρα στην Κοινότητα Ανθήλης μετά τα κρούσματα στον οικισμό των Ρομά

Τι αναφέρει η Απόφαση για τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας…

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας εφαρμόζονται στην Κοινότητα Ανθήλης από την Πολιτική Προστασία μετά την έξαρση των κρουσμάτων στον οικισμό των Ρομά, όπως έδειξαν τα γρήγορα τεστ που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.

Σε 98 δειγματοληψίες που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έδωσαν δέκα έξι (16) νέα κρούσματα, που προστέθηκαν στα τρία που είχαν βγει τις τελευταίες τρεις ημέρες, με τα δύο εξ αυτών να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας. Επιπλέον ελήφθησαν ακόμη δώδεκα (12) δείγματα από στενές επαφές των πρώτων κρουσμάτων στα οποία θα γίνει περαιτέρω διερεύνηση με μοριακά τεστ(PCR) και είναι πολύ πιθανό κι αυτά να βγουν θετικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλα τα κρούσματα φαίνεται να συνδέονται με εορταστικές εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά, καθώς σύμφωνα με τις περιγραφές υπήρξε συρροή κόσμου αλλά και επισκέψεις Ρομά από τη περιοχή της Καρδίτσας. Στον συγκεκριμένο καταυλισμό διαβιούν σε οικίσκους και παράγκες περίπου 300 Ρομά.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Τεύχος B’ 18/07.01.2021) τα έκτακτα μέτρα ισχύουν στην Κοινότητα Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 05:59.

Στο θέμα των μετακινήσεων ισχύουν όλες οι γενικές απαγορεύσεις όπως σε όλη τη χώρα με τη διαφορά ότι το απαγορευτικό ξεκινά στις 18:00’.

Από τις 18:00 έως τις 5:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας

 β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία),

γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο. Για την πιστοποίηση των λόγων κατ’ εξαίρεση μετακίνησης εφαρμόζονται οι παρ. 2 και 3 του άρθρου τρίτου.

Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της Κοινότητας Ανθήλης, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο:

α) Από και προς την εργασία,

β) για λόγους υγείας,

γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας,

δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει η ΚΥΑ ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Αναστέλλεται επίσης η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών (ή με τους ειδικούς όρους που ισχύουν για όλη την επικράτεια)

Τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν έως τις 17:30.

Για τη νέα κατάσταση που βρίσκεται η Κοινότητα Ανθήλης, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πρέπει να σημειώσουμε τέλος ότι το Σάββατο 09.00’-13.00’ θα γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην Κοινότητα Ανθήλης, για τους κατοίκους του χωριού.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com