Αυτά είναι τα τελευταία κρούσματα στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 09:49 Αυτά είναι τα τελευταία κρούσματα στη Φθιώτιδα

Τι έδειξαν τα τεστ από την νέα ιχνηλάτηση των κρουσμάτων στο 4ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας…

Μία «11αδα» νέα περιστατικά κατέγραψε για τη Φθιώτιδα ο ΕΟΔΥ στη λίστα της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου.

Από αυτά τα τέσσερα προέρχονται από το 4ο και 9ο Δημοτικό, που προέκυψαν στις τελευταίες δειγματοληψίες. Το ευχάριστο είναι ότι από το νέο κύκλο κρουσμάτων, η ιχνηλάτηση έβγαλε ακόμη 21 επαφές που έδωσαν δείγμα για μοριακό τεστ και τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Έτσι η διασπορά φαίνεται να περιορίζεται σε 14 μαθητές και 9 ενηλίκους μαζί με το δάσκαλο. Από τα 23 θετικά τα 20 αφορούν το 4ο και τα 3 το 9ο Δημοτικό.

Στα υπόλοιπα περιστατικά covid έχουμε μία ακόμη ηλικιωμένη από τη Λαμία και ένα ζευγάρι από την Ανατολική Φθιώτιδα., καθώς και τέσσερα στο Δήμο Λοκρών μεταξύ των οποίων και ο 47χρονος που ανιχνεύθηκε στα rapid test την Πέμπτη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι επιδημιολογικά, το αποτύπωμα των 46 περιστατικών που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα (από 30/1) στη Φθιώτιδα ήταν η εισαγωγή 10 ακόμη ασθενών στο πέτρινο κτίριο του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύονται πλέον 13. Τέσσερα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, δύο ενδιάμεσα και τέσσερα την Παρασκευή (5/2).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εστίες του ιού δυστυχώς υπάρχουν παντού για αυτό απαγορεύεται ο εφησυχασμός και η οποιαδήποτε χαλαρότητα στη τήρηση των μέτρων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση