1ο βραβείο για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου σε νηπιαγωγεία της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 00:09 1ο βραβείο για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου σε νηπιαγωγεία της Φθιώτιδας

Τα νηπιαγωγεία Αρκίτσας, Αγίου Κωνσταντίνου, 1ο Λάρυμνας νικητές του διαγωνισμού…

«Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ήταν το θέμα του φετινού πανελλαδικού μαθητικού διαγωνισμού του Ελληνικού Κέντρου  Ασφαλούς Διαδικτύου.  Τα 24 Νηπιαγωγεία από την  Εύβοια και τη Φθιώτιδα του δικτύου «Ενεργά σχολεία, μια Οικοσυμμαχία», δεν είχαν παρά να ενώσουν τις φωνές τους και να στείλουν, με το δικό τους τρόπο, αυτό το μήνυμα σε όλη την  Ελλάδα συμμετέχοντας στο διαγωνισμό. Παιδικές ζωγραφιές όλο νόημα, παιδικές φωνές όλο νόημα, ένα παζλ ψηφιακής ασφάλειας με συμπυκνωμένο όλο το νόημα και οι εντυπώσεις της κριτικής επιτροπής κερδήθηκαν! Το 1ο βραβείο δόθηκε στην Οικοσυμμαχία, στους 550 περίπου μαθητές, τους 45 εκπαιδευτικούς αλλά και τις οικογένειές τους, που εκπαιδεύονται και εκείνες μαζί τους. Μια και η κρίσιμη ηλικία των 4-6 ετών έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να αφομοιώνει και να διαμορφώνει στάσεις και συμπεριφορές που ακολουθούν τα παιδιά σε όλη τους τη ζωή, ας ευχηθούμε να ταξιδεύουν πάντα με ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο, αλλά να μην ξεχάσουν ποτέ πως η αληθινή ζωή είναι μακριά από την ψηφιακή!

Το έργο των παιδιών που δημιουργήθηκε συνεργατικά από τα 24 σχολεία είναι μία αφίσα με ενσωματωμένα τα ηχητικά μηνύματα διαθέσιμα ΕΔΩ.

Στο δίκτυο «Ενεργά σχολεία, μια  Οικοσυμμαχία» συμμετέχουν: 1ο Νηπιαγωγείο Λ. Αιδηψού και Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου (συντονιστές του δικτύου)

Από την Εύβοια τα Νηπιαγωγεία : Αγίας Άννας,  4ο Βασιλικού,  1ο Ιστιαίας,  Καράβου, Μαντουδίου,  1ο Ν. Αρτάκης,  2ο Ν.Αρτάκης,  Νεοχωρίου,  Νέων Στύρων,  Πηλίου,  Φάρου Αυλίδας, Φύλλων,  1ο Χαλκίδας,  5ο Χαλκίδας,  6ο Χαλκίδας,  18ο Χαλκίδας,  19ο Χαλκίδας, 23ο Χαλκίδας,  33ο Χαλκίδας

Από τη Φθιώτιδα τα Νηπιαγωγεία:  Αγίου Κωνσταντίνου,  Αρκίτσας,  1ο Λάρυμνας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση