Αλεπούδες παγιδεύτηκαν σε υδατοδεξαμενή - Επιχείρηση της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 11:45 Αλεπούδες παγιδεύτηκαν σε υδατοδεξαμενή - Επιχείρηση της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ)

Σώθηκαν τέσσερα άγρια ζώα…

Ένα απροσδόκητο θέαμα αντίκρισε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, κάτοικος της περιοχής Κυριακίου Βοιωτίας, όταν σε υδατοδεξαμενή εντόπισε τέσσερις αλεπούδες οι οποίες αδυνατούσαν να σκαρφαλώσουν και να φύγουν από κει.

Η δεξαμενή ήταν πολύ βαθιά και το πλαστικό με το οποίο ήταν επενδυμένη γλιστρούσε με αποτέλεσμα τα άτυχα ζώα να έχουν εξαντληθεί και να είναι βέβαιος ο θάνατός τους αν δεν γινόταν ανθρώπινη παρέμβαση.

Οι πολίτες ενημέρωσαν τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ και οι άνθρωποι του Συλλόγου με τη σειρά τους επικοινώνησαν με τον θηροφύλακα της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, που δραστηριοποιείται στην περιοχή και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λειβαδιάς.

Η αντίδραση ήταν άμεση και ομάδα διασωστών, με τη βοήθεια του Δήμου και την παροχή δωρεάν εξοπλισμού από τοπικό pet shop, αλλά και την συνεργασία τοπικών κτηνιάτρων, τα τέσσερα ζώα απεγκλωβίστηκαν και ελευθερώθηκαν.

Σώθηκαν από βέβαιο θάνατο χάρη στη συνεργασία και την άμεση κινητοποίηση ΑΝΙΜΑ, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δ΄ΚΟΣΕ και Δήμου.

(Φωτογραφίες ΑΝΙΜΑ)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση