Κλείνει η Α’ Τάξη στο Λύκειο Πελασγίας λόγω κρούσματος - Ανάστατοι οι κάτοικοι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 12:00 Κλείνει η Α’ Τάξη στο Λύκειο Πελασγίας λόγω κρούσματος - Ανάστατοι οι κάτοικοι

13 κρούσματα στη Λοκρίδα. Που εντοπίζονται όλα τα τελευταία κρούσματα σε Φθιώτιδα και Στερεά…

Νέα κρούσματα αποκαλύφθηκαν στην περιοχή της Πελασγίας με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στους κατοίκους ειδικά μετά την ενημέρωση ότι ανιχνεύθηκε κρούσμα και σε μαθητή Λυκείου.

Ειδικότερα, στη λίστα της Κυριακής (21/2) ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει δύο κρούσματα σε άνδρες από την περιοχή, ενώ σε καραντίνα βρίσκεται ένα ακόμη πρόσωπο της οικογένειας. Το πρωί της Δευτέρας (22/2) στο Π.Ι. Πελασγίας ανιχνεύθηκε θετική μία 44χρονη αλλοδαπή και στη συνέχεια και τα δύο παιδιά της 15 και 9 ετών.

Ο 15χρονος είχε πάει σχολείο τη Δευτέρα και κλείνει η Α’ Τάξη του Λυκείου Πελασγίας (μέχρι 8/3), ενώ το μικρότερο παιδί δεν είχε πάει καθόλου από την περασμένη Πέμπτη. Από την πλευρά του ο Δήμος Στυλίδας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία θα προχωρήσει σε νέα τεστ τόσο στην Πελασγία (έγιναν ήδη την Παρασκευή) κι όπου αλλού χρειαστεί (Την Τετάρτη έχει στις Ράχες).

Και τα τρία της Πελασγίας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της 22ας Φεβρουαρίου του ΕΟΔΥ. Μέχρι τα 13 έχουμε άλλα 10 περιστατικά στο Δήμο Λοκρών, μεταξύ αυτών και ένας 11χρονος μαθητής ο οποίος όμως κι εκείνος δεν είχε πάει σχολείο από την περασμένη εβδομάδα και δεν τέθηκε θέμα κλεισίματος σχολείου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που τα κρούσματα δεν είναι στους μαθητές αλλά στους γονείς τους και υπάρχει ευτυχώς η μέριμνα για τηλεκπαίδευση σε όλα αυτά τα παιδιά.

Συνολικά στη Λοκρίδα, τα 10 κρούσματα αντιστοιχούν σε εφτά άνδρες και τρεις γυναίκες, εκ των οποίων οι τέσσερις αλλοδαποί.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών που αναφέρεται σε 13 κρούσματα (τα 8 μεσημεριανά κι άλλα πέντε που ανιχνεύθηκαν το απόγευμα σε οικογένεια και δεν έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα):

«Ενημερώνονται οι κάτοικοι του Δήμου Λοκρών πως ανιχνεύθηκαν 4 νέα θετικά κρούσματα σε κορωνοϊό από μοριακά τεστ που διενεργήθηκαν. 
Συνολικά σήμερα προέκυψαν 13 θετικά κρούσματα σε κορωνοϊό στο Δήμο Λοκρών εκ των οποίων τα 11 στη Μαλεσίνα και τα 2 στην Αταλάντη.
Καλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Λοκρών να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση και συνάθροιση.
Θυμίζουμε πως αύριο 10:00-14:00 θα γίνουν rapid test σε Λιβανάτες και Μαρτίνο
».

Στην υπόλοιπη Στερεά, έχουμε από ένα κρούσμα σε Ευρυτανία και Φωκίδα και συγκεκριμένα μια 78χρονη από το Δήμο Καρπενησίου και έναν 60χρονο από το Δήμο Δωρίδος.

Τα πέντε (5) της Βοιωτίας εντοπίζονται τρία στη Θήβα, 44χρονη, 42χρονος και 44χρονος και δύο στην Τανάγρα, εκ των οποίων το ένα σε 15χρονη μαθήτρια (το άλλο σε 25χρονο).

Τέλος η Εύβοια έχει άλλα 18 νέα κρούσματα που εντοπίζονται στους Δήμους Χαλκιδέων (14), Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας (2), Ερέτριας (1) και Διρφύων - Μεσσαπίων (1)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση