Κουφοντίνας: Η επίσημη ενημέρωση του ΓΝ Λαμίας για την διακοπή της απεργίας πείνας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 08:07 Κουφοντίνας: Η επίσημη ενημέρωση του ΓΝ Λαμίας για την διακοπή της απεργίας πείνας

Από το πρωί της Κυριακής ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά από 66 ημέρες σταμάτησε την απεργία πείνας.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτή την απόφαση φέρεται να έπαιξε η επίσκεψη που δέχτηκε στη ΜΕΘ το απόγευμα της Παρασκευής από τη σύζυγό του και το γιό του, ο οποίοι είχαν αναλυτική ενημέρωση και από τους γιατρούς της ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας (δείτε εδώ).

Πριν από λίγο ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο ασθενής κ. Δημήτριος Κουφοντίνας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16/02/2021 συνεπεία επιπλοκών που οφείλονται σε παρατεταμένη απεργία πείνας (από 08/01/2021). Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ συνεχίζοντας την εντατική παρακολούθηση και φροντίδα, πάντα στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας και του σεβασμού των πεποιθήσεων και της βούλησης του ασθενούς, προχώρησε από σήμερα 14/03/2021 κατόπιν επιθυμίας του, στην σταδιακή έναρξη σίτισης και θρεπτικής υποστήριξης του ασθενούς, με στόχο την αναστροφή κατά το δυνατό εγκατεστημένων διαταραχών και αποτροπή περαιτέρω βλαβών στην υγεία του. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς παραμένει σοβαρή».

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λαμίας
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
Προσαρμοσμένη αναζήτηση