Θρήνος στη Φθιώτιδα για τον Αυτοδιοικητικό και πατέρα τριών παιδιών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 13:14 Θρήνος στη Φθιώτιδα για τον Αυτοδιοικητικό και πατέρα τριών παιδιών

«Έφυγε» σε ηλικία 49 ετών ο Γιώργος Ξηρομερίτης…

Ένας σημαντικός και νέος άνθρωπος, επιστήμονας και πολύ αγαπητός στην κοινωνία της Αμφίκλειας, ενεργός πολίτης και πρώην Αντιδήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας , έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Πρόκειται για το γνωστό φαρμακοποιό Γιώργο Ξηρομερίτη, τον οποίο οι πολίτες της Αμφίκλειας τον έστειλαν εκπρόσωπό τους στο Δήμο, στο πλευρό της νυν Δημάρχου Αθανασίας Στιβακτή.

Η τελευταία του ανέθεσε την Αντιδημαρχία για την περιοχή της Αμφίκλειας και για θέματα Διοικητικού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, ενώ τον επέλεξε και ως αναπληρωτή της στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών. Από την 1η Νοεμβρίου ήταν εντεταλμένος σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης.

Άνθρωπος με αξίες, οικογενειάρχης, πατέρας τριών μικρών παιδιών, αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό και αβάσταχτο πόνο στους οικείους του αλλά και σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά.

Ανάμεσα σε αυτούς η πρώτη πολίτης του Δήμου, η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή, που με τα παρακάτω λόγια, αποχαιρετά το στενό της συνεργάτη:

«Όταν φεύγει ένας νέος και υπέροχος άνθρωπος όλες οι λέξεις μοιάζουν φτωχές...

Αγαπημένε μας Γιώργο,

αδυνατώ να πιστέψω τον πρόωρο και άδικο χαμό σου. Τι λόγια να σου πω για να σε αποχαιρετήσω; Τι λόγια συμπαράστασης να πούμε όλοι μας στα τρία υπέροχα παιδιά σου, στη σύζυγό σου τη Σοφία, τον βράχο σου, στη μητέρα σου , στον αδερφό σου!

Αισθάνομαι βουβή, ανήμπορη, άδεια... Με πόνο ψυχής και βαθιά οδύνη αποχαιρετώ έναν λαμπρό επιστήμονα, έναν εξαίρετο και καλοσυνάτο άνθρωπο, ένα πρότυπο οικογενειάρχη και έναν άριστο συνεργάτη! Μα πάνω από όλα αποχαιρετώ έναν φίλο, έναν συγχωριανό, έναν συνοδοιπόρο, έναν δικό μου άνθρωπο! Τον δικό μας Γιώργο που μας άφησε νωρίς... Που είχε τόσα πολλά ακόμη να προσφέρει στην οικογένειά του, στη δουλειά του και στον τόπο του.

Αβάσταχτος ο πόνος του αποχαιρετισμού για όλους μας. Η φυσική σου οικογένεια αλλά και η δεύτερη οικογένειά σου, αυτή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι φίλοι και οι συντοπίτες σου, οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες σου θρηνούμε σήμερα τον αδόκητο χαμό σου. Με θάρρος, δύναμη ψυχής και αξιοπρέπεια έδωσες, για σχεδόν έναν χρόνο, μάχη με την επάρατη νόσο. Μία άνιση μάχη, από την οποία όλοι μας ελπίζαμε ότι θα βγεις νικητής, αλλά διαψευστήκαμε. Ακόμη και όταν έδινες αυτή τη μάχη σκεφτόσουν και αγωνιούσες για τους άλλους! Κίνησες για τη γειτονιά των Αγγέλων, αφήνοντας πίσω σου απέραντη θλίψη και ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Ήσουν ένας άνθρωπος ευθύνης, δοτικός, ευγενής, με κύρος, που κέρδιζες αμέσως τον σεβασμό προς το πρόσωπό σου. Με πίστεψες και με ακολούθησες στον κοινό μας αγώνα για μία άξια εκπροσώπηση του τόπου μας και σε ευχαριστώ γι' αυτό! Με τίμησες με τη συμμετοχή σου στο Συνδυασμό μας και υπηρέτησες τον Δήμο μας, από τη θέση του Αντιδημάρχου, με ικανότητα, ήθος και συνέπεια. Όλες οι αρετές σου, όλη η στάση ζωής σου, το άμεμπτο του χαρακτήρα σου και η συγκροτημένη προσωπικότητά σου συνέθεταν μία "ήρεμη δύναμη" που αποτυπώθηκε και στον σύντομο μα ουσιαστικό πολιτικό σου βίο!

Φεύγεις και στα στόματα όλων μας μένει ένα μεγάλο και αναπάντητο γιατί... Γιατί στο Γιώργο μας; Στις καρδιές και στις μνήμες μας, όμως, θα μείνει ανεξίτηλη η μορφή ενός χαμογελαστού, σεμνού και αξιοπρεπή Ανθρώπου, αφοσιωμένου στην οικογένειά του και στο έργο του. Θα σε θυμόμαστε μόνο με γέλιο μέσα από το γέλιο που χάριζες σε όλους μας απλόχερα.

Προνομιούχοι όλοι όσοι πορευτήκαμε πλάι σου! Θα σε θυμόμαστε πάντοτε με σεβασμό και αγάπη και θα ζεις αιώνια στις μνήμες όλων μας.

Καλό σου ταξίδι φίλε Γιώργο!!»

* Για τον πρόωρο χαμό του Γιώργου Ξηρομερίτη το δημοτικό συμβούλιο Αμφίκλειας - Ελάτειας συνεδριάζει εκτάκτως προκειμένου ν’ αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα και ν’ αποδώσουν την πρέπουσα τιμή σε αυτόν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση