Άνοιγμα Λυκείων: Τι έδειξαν τα self test στη Φθιώτιδα και τη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 08:26 Άνοιγμα Λυκείων: Τι έδειξαν τα self test στη Φθιώτιδα και τη Στερεά

Πόσοι μαθητές και εκπαιδευτικοί έμειναν στο σπίτι λόγω κορωνοϊού ή για άλλους λόγους…

Ποδαρικό με το ποσοστό αποχής να ξεπερνά το 11% παρατηρήθηκε στην πρώτη ημέρα επιστροφής στις τάξεις των μαθητών των λυκείων της Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα σε σύνολο 14.164 μαθητών στα Λύκεια και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων δεν παρουσιάστηκαν για μάθημα οι 1.573 (ποσοστό 11,1%).

Ειδικότερα στη Φθιώτιδα το ποσοστό ήταν το χαμηλότερο στην Περιφέρεια με 7,2%, καθώς δεν παρουσιάστηκαν μόλις 276 μαθητές σε σύνολο 3.834.

Τι έδειξαν όμως τα self test αυτή την πρώτη ημέρα που επιχειρήθηκε η επιστροφή στην «κανονικότητα» για τους μαθητές Λυκείου και τους εκπαιδευτικούς τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, είχαμε 25 περιστατικά με θετικούς μαθητές και άλλα δύο (2) σε εκπαιδευτικούς. Το ένα από αυτά ήταν μάλιστα στη Φθιώτιδα, ενώ το άλλο στη Βοιωτία.

Αναφορικά με τους μαθητές που βρέθηκαν θετικοί, η Φθιώτιδα είχε 7, ενώ τα περισσότερα θετικά βρέθηκαν στη Βοιωτία, στο σύνολο 11. Η Εύβοια είχε επίσης 6 θετικά τεστ και 1 βρέθηκε στη Φωκίδα.

Ο δείκτης θετικότητας σύμφωνα με το γενικό σύνολο και τα 27 θετικά διαμορφώθηκε στο 0,2%.

«Αποχή»

Η Ευρυτανία δεν έδωσε κρούσμα τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς, ωστόσο η αποχή των μαθητών ξεπέρασε το 45% (!) αφού δεν παρουσιάστηκαν για μάθημα οι 166 από τους 366 μαθητές.

Στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες - πλην Φθιώτιδας και Ευρυτανίας - η αποχή έφτασε στο 11,6% για τη Βοιωτία και 11,2% για την Εύβοια και τη Φωκίδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση