Ο 8χρονος Αλέξανδρος από τη Φθιώτιδα θέλει τη βοήθειά μας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Μαΐου 2021 07:36 Ο 8χρονος Αλέξανδρος από τη Φθιώτιδα θέλει τη βοήθειά μας

Ας βοηθήσουμε όλοι να του προσφέρουμε μια ζωή χωρίς πόνο και πρόωρη γήρανση…

Είναι η ιστορία του μικρού Αλέξανδρου από τη Μακρακώμη. Μια πραγματική ιστορία για έναν σύγχρονο ήρωα που από τις πρώτες του αναπνοές πάλεψε και κέρδισε το δικαίωμα στη ζωή παρά τη σπαστική τετραπληγία και την εγκεφαλική παράλυση.

Ο διαρκής αγώνας, ο δικός του και των επίσης ακούραστων γονιών του με φυσικοθεραπείες και εργοθεραπείες τον έφεραν να περπατά τα τελευταία δύο χρόνια με περπατήρα.

Τώρα όμως απευθύνεται σε όλους εμάς και χρειάζεται τη βοήθειά μας ώστε να μπορέσει να αφήσει τα βοηθητικά στηρίγματα.

Το LamiaReport επικοινώνησε με τους γονείς του Αλέξανδρου, τον Γιάννη και την Χριστίνα Μπογιαντζή και μας περιέγραψαν τις ελπίδες τους  ώστε το παιδάκι τους να ζήσει μερικώς αυτόνομο.

Αυτή τη στιγμή φορά κηδεμόνες και στα δύο του πόδια. Το κυριότερο πρόβλημά του είναι η υπερτονία (σπαστικότητα). Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται να μεταβεί στην Αμερική σε ειδικό κέντρο (Children’s Hospital, Saint Louis, Misouri), προκειμένου να υποστεί μια εξειδικευμένη επέμβαση που θα αλλάξει ολοκληρωτικά τη ζωή του. Η επέμβαση λέγεται Selected Dorsal Rizotomy - Εκλεκτική Ραχιαία Ριζοτομή), και πρόκειται για παρέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα. Μετά θα ακολουθήσει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση στο ίδιο κέντρο. Οι γιατροί εικάζουν πως μετά τις δύο επεμβάσεις και με καθημερινή φυσιοθεραπεία για περίπου ένα έτος ο Αλέξανδρος θα περπατά με μπαστούνι.

Η διαμονή στην Αμερική θα είναι για 30 ημέρες. Το κόστος του συνολικού εγχειρήματος πλησιάζει το ποσό των 70.-75.000 €.

Ο τραπεζικός λογαριασμός που έχει ανοιχθεί στην Εθνική Τράπεζα για αυτόν τον σκοπό είναι:

GR7801103960000039600966012

Δικαιούχοι: Μπογιαντζής Αλέξανδρος του Ιωάννη, Μπογιαντζής Ιωάννης του Γεωργίου, Ρηγοπούλου Χριστίνα του Ιωάννη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση