Νοσοκομείο Λαμίας: Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν κρεβάτια στη ΜΕΘ Κορωνοϊού!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 07:14 Νοσοκομείο Λαμίας: Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν κρεβάτια στη ΜΕΘ Κορωνοϊού!

Δύο νέες εισαγωγές - Μειώθηκαν τα περιστατικά, ωστόσο παραμένουν πολλές σοβαρές περιπτώσεις…

Συνεχίζει να απειλεί και να προκαλεί σοαβρές επιπλοκές σε πολλούς συμμπολίτες μας ο νέος κορωνοϊός, όπως το αποδεικνύουν καθημερινά κυρίως οι αριθμοί των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Τη δύσκολη κατάσταση βιώνει και το Νοσοκομείο Λαμίας σχεδόν εφτά μήνες τώρα από την έναρξη του δεύτερου κύματος, εξυπηρετώντας περιστατικά όχι μόνο από τη Φθιώτιδα αλλά και από όμορους νομούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΜΕΘ Κορωνοϊού, που είναι το ύστατο όπλο αντιμετώπισης του ιού για όποιον νοσήσει, παραμένει πλήρης από αρχές Μαρτίου με πολύ μικρά διαλείμματα μέχρι σήμερα, νοσηλεύοντας 12 στους 12 ασθενείς!

Το τελευταίο 24ωρο, είχαμε την ευχάριστη είδηση ότι δύο γυναίκες 69 και 80 ετών, από Λαμία και Δομοκό αντίστοιχα, αποσωληνώθηκαν και επέστρεψαν στην Κλινική Covid. Η πρώτη είχε διασωληνωθεί στις 11 Μαΐου και η δεύτερη στις 19 του ίδιου μήνα. Αμέσως όμως είχαμε την εισαγωγή δύο άλλων ασθενών μιας 69χρονης και ενός 65χρονου, η κατάσταση των οποίων ήταν πολύ σοβαρή.

Το πρωί της Τρίτης (25/5) δύο ακόμη ασθενείς που ήταν στη ΜΕΘ Κορωνοϊού, ένας 63χρονος που είχε διασωληνωθεί την 1η Μαΐου και μία 52χρονη που είχε εισαχθεί στις 6/5 άλλαξαν Μονάδα, μόνο για να μεταφερθούν στη Γενική ΜΕΘ, καθώς η βασική αλλαγή στην κατάσταση της υγείας τους, ήταν ότι αρνητικοποιήθηκαν στον ιό.

Την ίδια ώρα οι εισαγωγές με τα εξιτήρια έχουν ισορροπήσει στην Κλινική Κορωνοϊού, όπου οι νοσηλευόμενοι παραμένουν στους 24.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση