Αλλοδαποί οι δράστες πίσω από κλοπές σε δίκτυα και γεωτρήσεις στο Δομοκό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 07:37 Αλλοδαποί οι δράστες πίσω από κλοπές σε δίκτυα και γεωτρήσεις στο Δομοκό (φωτογραφία αρχείου)

Ταυτοποιήθηκαν πέντε δράστες σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής…

Στην ταυτοποίηση πέντε αλλοδαπών δραστών που εμπλέκονται σε δύο (2) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, σε μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ και γεώτρηση, αγροτικών περιοχών του Δομοκού, έφτασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνεργασία του οικείου Αστυνομικού Τμήματος Δομοκού.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία.

Οι ανωτέρω, απογευματινές ώρες της 07-02-2020, εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς του ΑΤ Δομοκού με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχαν σταθμεύσει σε αγροτική οδό της περιοχής, με την μηχανή αναμμένη πλησίον πυλώνα με μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας σκοπό να αφαιρέσουν τον χαλκό.

Όταν είδαν τους αστυνομικούς εκμεταλλεύτηκαν το σκοτάδι και τη μορφολογία της περιοχής για να το σκάσουν αφήνοντας στο σημείο το αμάξι, μαζί με τα σύνεργα της δουλειάς τα οποία και κατασχέθηκαν. Και συγκεκριμένα:

• κόφτη καλωδίων,

• δύο (2) κοντάρια (ένα ξύλινο και ένα μεταλλικό πτυσσόμενο), καθώς και

• πλαστική σακούλα που περιείχε διάφορα εργαλεία και γάντια.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, τα στοιχεία των οποίων διερευνώνται, την 21-01-2020, ενέχονται ακόμη:

• σε κλοπή καλωδίων, εργαλείων και άλλων αντικειμένων, μετά από παραβίαση οικήματος γεώτρησης (την οποία κατέστησαν μη λειτουργική λόγω της φθοράς που προκάλεσαν σε αυτή), καθώς και

• σε κλοπή ποσότητας χαλκού από μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ (που βρισκόταν πλησίον της γεώτρησης), προκαλώντας παράλληλα σε αυτόν ζημιά, η οποία υπερβαίνει τα 7.500 ευρώ.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση