Λαμία: Ελεύθεροι οι Ρομά για τους πυροβολισμούς στην Ανθήλη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 08:56 Λαμία: Ελεύθεροι οι Ρομά για τους πυροβολισμούς στην Ανθήλη

Αναστάτωσαν όλο το χωριό, όταν χάλασε το προξενιό. Οι δράστες δε θα πλησιάζουν την άλλη οικογένεια σε απόσταση 100 μέτρων….

Πολλούς μήνες φυλάκισης, μοίρασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, στους κατηγορούμενους για το αιματηρό επεισόδιο που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης (6/7) στον καταυλισμό των Ρομά στην Ανθήλη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν συνολικά έξι (6) άτομα, για τους πυροβολισμούς και το επεισόδιο που έστειλε συνολικά τρία άτομα στο Νοσοκομείο για αφαίρεση βολίδας (από σκάγια κυνηγετικού όπλου) και άλλα τέσσερα για επιπόλαια τραύματα.

Το Δικαστήριο έκρινε τους πέντε από τους έξι ένοχους και τους τιμώρησε με ποινές φυλάκισης από 56 μέχρι 59 μήνες, ενώ αθώο έκρινε έναν 44χρονο που φέρεται ότι δεν είχε σχέση με τους πυροβολισμούς.

Ωστόσο και στους πέντε έδωσε στην έφεσή τους ανασταλτική δύναμη με την οποία αφέθησαν ελεύθεροι, εφόσον τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία είναι: Παρουσίαση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής τους κάθε πρώτο 15ημερο του μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τήρηση της απόστασης των 100 μέτρων από τους ανθρώπους της οικογένειας εναντίον της οποίας πραγματοποίησαν την επίθεση το βράδυ της Τρίτης.

«Η Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας είχε διττό μήνυμα», δηλώνει στο LamiaReport ο Συνήγορος των κατηγορούμενων, Δημήτριος Κρούπης και μας εξηγεί: «καταδίκασε μεν τους κατηγορουμένους, αλλά τους άφησε ελεύθερους, χορηγώντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους με όρους όπως οι αντίδικες οικογένειες να μην συναντώνται».

 Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Τρίτης 6 Ιουλίου το χωριό Ανθήλη έξω από τη Λαμία σηκώθηκε στο πόδι από φασαρία και στη συνέχεια από πυροβολισμούς στον καταυλισμό των Ρομά.

Δύο οικογένειες τα χάλασαν για το προξενιό των ανήλικων τέκνων τους και μετά από φραστικό επεισόδιο «μίλησαν» τα όπλα.

Από την επέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προσήχθησαν εφτά άτομα και τελικά συνελήφθησαν τα έξι, όλοι άνδρες, ηλικίας από 25 μέχρι 52 ετών. Οι κατηγορίες ήταν η πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατά συρροή και παράνομη κατοχή πυρομαχικών.

Από την έρευνα στους χώρους που έγινε η συμπλοκή αλλά και εκεί όπου μένουν οι κατηγορούμενοι, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, τέσσερις κάλυκες από φυσίγγια κυνηγετικών όπλων και 25 τάπες φυσιγγίων, ενώ από το σπίτι του ενός κατηγορουμένου που είχε και τη μεγαλύτερη ποινή των 59 μηνών, κατασχέθηκε επιπλέον μια θήκη κυνηγετικού όπλου και ένας ακόμη κάλυκας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση