Το Νοσοκομείο Λαμίας αποκτά Ογκολογική Κλινική με Ακτινοθεραπεία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021 08:42 Το Νοσοκομείο Λαμίας αποκτά Ογκολογική Κλινική με Ακτινοθεραπεία

Οραματικό έργο το χαρακτήρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας , ενώ ο Φώτης Σερέτης ανακοίνωσε και τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού…

Ένα σημαντικότατο έργο δρομολογήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουλίου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα, με το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, το Διοικητή του ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά και τον Αναπληρωτή του Γιώργο Καραβάνα.

Πρόκειται για το έργο «Δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής με Ακτινοθεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας», δυναμικότητας 30 κλινών.

Η δημιουργία ανεξάρτητης κλινικής που θα μπορεί να περιθάλπει αποκλειστικά ογκολογικά περιστατικά είναι μια ιδιαίτερη ευχάριστη εξέλιξη, «ένα έργο οραματικό, με αυξημένη κοινωνική διάσταση, που αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στις επόμενες γενιές», όπως το περιέγραψε ο κ. Σταϊκούρας που μίλησε για απολύτως εξασφαλισμένους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης που ανέρχονται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, και αντιστοιχούν στο σύνολο της μελέτης για το έργο.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υπουργός επικοινώνησε με το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο νομοθετικά έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου για την ωρίμανση έργων, ώστε η μελέτη που εστάλη άμεσα εκ μέρους του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, να οδηγήσει στη δημιουργία του τεχνικού δελτίου και να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησής του.

Επιπλέον η Διοίκηση του ΓΝ Λαμίας σε αγαστή συνεργασία με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, προχώρησαν ήδη την αλλαγή του Οργανισμού (σύντομα αναμένεται το ΦΕΚ), όπου θα περιλαμβάνονται έξι θέσεις γιατρών (από δύο που υπηρετούν τώρα και υποστηρίζουν τους ογκολογικούς ασθενείς) και ανεξάρτητο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, που θα λειτουργήσει τη νέα Κλινική στον καινούριο χώρο πολλών τετραγωνικών που περιλαμβάνει η ώριμη μελέτη με όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό για χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες.

Ο κ. Σερέτης που αναφέρθηκε και στη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος και Στεφανιογραφίας στο Νοσοκομείο Λαμίας, που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο με σύγχρονο Ψηφιακό Καρδιαγγειακό Συγκρότημα Στεφανιογραφίας και έχει μέχρι σήμερα εξυπηρετήσει περισσότερα από 150 περιστατικά που άλλοτε θα έπρεπε να μετακινηθούν στην Αθήνα ή στη Λάρισα.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα και των Διοικητών της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη και ΓΝ Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση